Gorjeanul care a împlinit 101 ani

Cel mai vârstnic localnic din comuna gorjeană Polovragi a împlinit 101 ani. Ion Manasia este veteran de război și un om cu care autoritățile se mândresc. Anul trecut, la împlinirea a 100 de ani, bătrânul a fost sărbătorit cu joc și voie bună, dar și un premiu de 5.000 de lei din partea primăriei.

Ion Manasia a uimit autoritățile care i-au trecut pragul, luni, când a împlinit 101 ani. Primarul comunei, Gheorghe Epure, a mărturisit că, în ciuda vârstei, gorjeanul este foarte lucid, se deplasează singur și încă își amintește poveștile de pe front.

"Domnul Manasia e veteran de război. L-am sărbătorit și anul trecut, dar într-un cadru omagial festiv, cu spectacol folcoric si o masă pentru participanți. Am alocat atunci și 5000 de lei. Astăzi am mers să-l vizităm din nou. A împlinit 101 ani. Au mai participat și domnul prefect, șeful de garnizoană și comandantul veteranilor de război. A fost un moment simobolic. Domnul Manasia este destul de viguros în sensul ca se deplasează, vorbește foarte coerent și ne-a povestit întâmplări de pe front. Ați văzut și fotografiile, nu arată mai mult de 70 de ani. E un om ponderat în viață, foarte lucid", a spus primarul din Polovragi, Gheorghe Epure.

Și nu este singurul polovrăgean care are o vârstă venerabilă. Un alt localnic, fost dascăl, are 98 de ani. "Mai avem un localnic. A fost profesor și are 98 de ani. A fost profesor la Școala Gimnazială din Polovragi. Domnul Nicolae Chivu. Acum este în Constanța, la copiii dumnealui, dar sigur va veni în Polovragi să-l aniversăm", a mai spus primarul din Polovragi.

Vizualizări: 2,931

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: