Gorjeanul care are în grădină un izvor de apă termală

Un localnic din Câlnic are în grădină un izvor cu apă termală şi vrea să valorifice acest lucru. Dan Hatmanu vede, în viitor, o staţiune balneo-climaterică şi încearcă să găsească persoane dispuse să investească. Nu a găsit investitori, dar pe gratis, gorjeanul primeşte la tratament localnicii din Câlnic, dar şi pe alţi gorjeni care au aflat de bazinul lui cu apă termală. Apa din curtea gorjeanului este mai bună şi decât cea de la Herculane.

Omul este conştient de bogăţia pe care o are în curte, dar şi de faptul că realizarea unei staţiuni ar fi un câştig pentru el, dar şi pentru comună şi judeţ. El speră, că până la urmă, cineva va vedea potenţialul zonei şi visează să se dezvolte în Câlnic un complex turistic care să cuprindă şi o staţiune balneară.

Gorjenii nu ar mai merge la Herculane, dacă ar avea o staţiunea în Gorj, crede Hartmanu. „Sunt convins că o staţiune ar atrage aici foarte mulţi turişti, mai ales că acum se pune un accent deosebit pe agroturism. Ar câştiga nu numai comuna Câlnic, pentru că oamenii care vin la tratament s-ar mai plimba şi prin alte zone. Sunt convins că toţi din judeţele învecinate ar veni aici“, spune Dan Hatmanu.

Tratamentul din grădina lui Hatmanu

Proprietăţile acestei ape nu numai că sunt garantate în urma unor analize de laborator, dar şi de cei care vin aici anual pentru a-şi trata diferite afecţiuni. „Eu fac frecvent baie aici. Chiar şi iarna când e zăpada până la genunchi eu vin să mă îmbăiez aici. Este mai puternică apa asta decât cea de la Herculane. Nu pot sta mai mult de 15-20 de minute că am ameţeli. Vin aici şi vecinii din sat, dar şi din alte comune. Anual în timpul verii vin câteva familii din Severin care fac tratament de câteva săptămâni. Îi ţin la mine şi spun că se simt foarte bine după aceste băi. Apa are aproximativ 40 de grade“ a mai spus Hatmanu.

Atât Dan Hatmanu, care are bogăţia naturală pe terenul lui, dar şi vecinii acestuia care deţin teren în zonă, au negociat cu un grup de investitori însă nu au ajuns la nicio înţelegere. „Eu nu vreau să investesc pentru că am o vârstă şi nu îmi arde de aşa ceva. Poate că dacă aş fi fost mai tânăr aş fi riscat. Am purtat discuţii cu nişte investitori care făcuseră şi planul să obţină fonduri europene însă nu ne-am înţeles. Iniţial am vrut şi eu să fiu asociat cu ei, nu au fost de acord, iar apoi am stabilit un preţ care lor li s-a părut prea mult. Ar fi vrut să mă prostească şi pe mine şi pe vecinii mei de la care vroiau să mai cumpere teren. Nu am fost de acord şi acum sunt din nou în căutare de investitori serioşi“,  a precizat Dan Hatmanu. 

Vizualizări: 3,712

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: