Gorjeni, atenţie unde încărcaţi buteliile!

Gorjenii care îşi încarcă buteliile cu GPL din staţiile ce livrează combustibil pentru autoturisme riscă să aibă parte de explozii ca urmare a neetanşării corecte a gulerului. Agenţii economici nu pot fi găsiţi vinovaţi deoarece nu îşi asumă nici un fel de răspundere şi nu eliberează bonuri fiscale.

Agenţii economici care livrează GPL pentru autoturisme nu sunt autorizaţi să încarce butelii. Ba mai mult, nu-şi asumă responsabilitatea în cazul unor eventuale explozii. Inspectorii Oficiului pentru Protecţia Consumatorilor (OPC) îi avertizează pe cetăţeni să nu se lase păcăliţi de preţurile mai mici practicate de aceştia deoarece încărcarea buteliilor se face doar în spaţii speciale de îmbuteliere. “Operatorii economici care livrează GPL pentru maşini nu sunt autorizaţi să încarce buteliile. Consumatorii trebuie să fie foarte atenţi deoarece în cazul explozii produse de neetanşarea corectă a gulerului, nimeni nu-şi asumă nici o responsabilitate. În mod cert cei care îşi încarcă buteliile la agenţii economici neautorizaţi nu primesc nici un bon fiscal pentru a se putea justifica din ce staţie s-a făcut îmbutelierea”, a declarat Mihaela Răducan, inspector şef OPC Gorj.

10 agenţi economici amendaţi de OPC

Inspectorii OPC au verificat 16 agenţi economici care comercializează butelii şi la toţi au întâlnit nereguli. Astfel, trei societăţi au primit avertismente, iar celelalte zece au fost amendate. Valoarea totală a amenzilor aplicate s-a ridicat la suma de 30 000 lei. “Dintre neregulile întâlnite enumerăm: deficienţe de informare pe butelie, lipsa denumirii produsului, lipsa menţionării staţiei care a efectuat umplerea şi a datei. De asemenea, au fost oprite temporar de la comercializare un număr de 44 de butelii încărcate cu GPL din cauza unor deficienţe de etichetare, defecte fizice (lovire, vopsea exfoliată, lipsa capacului)”, a mai precizat Mihaela Răducan. 

Vizualizări: 105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: