Gorjeni duși în carantină pentru că nu au respectat izolarea

Două persoane din Gorj s-au ales cu amendă și au ajuns într-un centru de carantină după ce au fost descoperite de oamenii legii că nu respectau măsura izolării la domiciliu. Alături de una dintre persoane au mai fost carantinați și alți doi membri ai familiei, care se aflau și ei în izolare.

Valoarea totală a amenzilor aplicate se ridică la suma de 5200 de lei.

Direcția de Sănătate Publică Gorj reamintește persoanelor aflate în izolare la domiciliu, care părăsesc locația în care au fost plasate, fără aprobarea autoritățile competente, că sunt considerate persoane cu risc crescut de contagiozitate și sunt conduse de forțele de ordine publică și plasate în carantină instituționalizată, sub pază, potrivit art.7 din Ordonanța Militară nr.2/21.03.2020.

De asemenea, persoanele carantinate ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19 care părăsesc locația în care acestea au fost plasate, fără aprobarea autorităților competente, sunt carantinate pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Facem precizarea că aceste măsuri nu exonerează persoanele de răspunderea contravențională sau penală, transmite DSP Gorj.

Vizualizări: 1,709

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: