Gorjeni păcăliți de un criminal cu mască de procuror

Doi angajați au unei firme din Rovinari și-au luat țeapa vieții lor după ce l-au ajutat pe un pușcăriaș din Penitenciarul Colibași cu reîncărcarea creditului cartelei telefonice folosite de acesta chiar în spatele gratiilor. Florin Sebastian Pătru, de 35 de ani, se dădea drept procuror și nu unul oricare, ci de la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism. Atunci când spunea că este de la DIICOT individul avea și un motiv clar să facă asta, pe lângă faptul că îi impresiona din prima pe naivii pe care îi suna, el spunea că dorește să verifice un cod de reîncărcare al cartelei telefonice.

Pătru suna direct din spatele gratiilor după ce căuta pe internet numere de telefon ale unor agenții din țară care se ocupau cu reîncărcarea cartelelor telefonice, nimerind astfel, luna trecută, și la Rovinari. Cei doi angajați ai firmei de aici nu au avut nicio problemă în a-i dicta falsului procuror DIICOT trei coduri de reîncărcare a cartelelor telefonice, fiecare fiind în valoare de 20 de euro. Doar șeful celor doi s-a prins și a anunțat autoritățile, omul dându-și seama că, de fapt, cineva tocmai își încărcase cartele telefonică fără să îi plătească vreun leu. În plus, nu mai auzise ca vreun procuror de la DIICOT să facă asemenea verificări, suspiciunile sale concretizându-se într-o plângere depusă la IPJ Gorj.

Falsul procuror, în arest pentru crimă

Polițiștii au demarat, la rândul lor, o anchetă și, astfel, luni, au ajuns în celula din Penitenciarul Colibași în care Pătru își executa pedeapsa la care fusese condamnat. Falsul procuror avea în celula respectivă și telefonul mobil și cartela de pe care vorbea și stătea la palavre pe internet cu amicii din libertate. Anchetatorii gorjeni au avut sprijinul Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, luându-l pe Pătru ca din oală atunci când au dat buzna în celula lui, Penitenciarul Colibași fiind celebru pentru „oportunitățile” pe care le oferă deținuților în a avea acces la telefoanele mobile. Polițiștii gorjeni au fost și anul trecut în Penitenciarul Colibași, atunci săltându-l de acolo pe Cătălin Claudiu Crăete, din Rovinari, care folosea metoda accidentul pentru a-și păcăli victimele, printre naivii care au crezut în vorbele sale fiind și soția unui judecător gorjean, în cele din urmă individul fiind condamnat la vreo cinci ani de închisoare pentru faptele sale.

În cazul de acum, Florin Sebastian Pătru e departe de a fi un om al legii, în realitate el fiind un individ condamnat la Constanța pentru crimă. La cei 35 de ani ai săi, acesta a ajuns încă de tânăr în spatele gratiilor, fiind condamnat pentru diferite furturi, în special, dar, în martie 2009, la scurt timp după ce ieșise din arest, el a comis o crimă în localitatea constănțeană Esechiol. Originar de prin Olt, individul și-a făcut diverși amici în spatele gratiilor și așa a ajuns să stea o perioadă în partea de răsărit a țării, în primăvara lui 2009 el mergând la un vecin de-al său, Ion Ioniță, de 51 de ani, pentru a bea un pahar de vin. L-a luat și pe Gheorghiță Sclipcea cu el, de 16 ani, fratele unei tinere cu care Pătru stătea în concubinaj.

Din pahar în pahar cei doi musafiri s-au luat cu Ioniță la ceartă, iar la un moment dat, Pătru a pus mâna pe secure și l-a lovit pe acesta de mai multe ori în cap, după care amicul său minor a luat securea și aproape că i-a tăiat gâtul celui care era deja mort. Pentru faptele sale, „procurorul DIICOT” a primit 12 ani de închisoare, iar amicul său a fost trimis într-un centru de reeducare, din spatele gratiilor Pătru având timp suficient să se gândească la tot felul de prostii. Culmea este că el are pe rolul instanțelor de judecată mai multe cereri de a fi lăsat în libertate, chiar luna aceasta având două procese în care, dacă nu era vizitat în celulă de polițiștii gorjeni, putea să le cucerească inimile judecătorilor și să obțină o reducere a pedepsei, putând astfel să redevină mai repede un om liber. În noul context, individul mai are însă de așteptat până când va scăpa de cătușe.

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: