Bebeluş îndopat cu pastile de mama bolnavă psihic

O gorjeancă domiciliată la București, dar care stă mai mult pe la Samarinești, a pus în pericol viața propriei fetițe, pe care a născut-o acum două săptămâni, deși nu avea voie, fiind bolnavă psihic. Pentru că i s-a părut că cea mică este răcită, i-a dat Paracetamol pentru adulți și vitamine, în speranța că o va face bine, medicii fiind însă cei care au salvat-o la timp pe cea mică, ei și botezând-o la sfârșitul săptămânii trecute în incinta Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

Alexandra a venit pe lume la sfârșitul lunii trecute și este singurul copil al unei femei de 43 de ani, diagnosticată de ani de zile cu schizofrenie. Medicii i-au recomandat acesteia să nu rămână vreodată însărcinată, dar, la începutul anului, femeia s-a îndrăgostit de un alt bărbat, și el diagnosticat cu probleme psihice, și a rămas gravidă. După naștere medicii i-au dat copilul acasă pentru că mama ei, o femeie de 72 de ani, a semnat că va avea grijă de cea mică, lucru care nu s-a întâmplat.

Mai mult, acum femeia s-a răzgândit. ”Eu am 72 de ani, sunt în vârstă și nu pot să cresc nici un copil. Ea oricum nu avea voie să aibă copii, dar parcă a întrebat pe cineva. La mine când a venit era în luna a opta și ceva și eu ce să mai fi zis când am văzut-o așa. Am spus că o ajut să-l crească, dar nu mai pot. Acum ei i s-a părut că fata e răcită și i-a dat niște medicamente, iar când a văzut că i se face rău, a sunat la Salvare și a ajuns la spital”, spune Ileana Mălăete, bunica fetiței.

Îngrijită la spital

Alexandra a ajuns la spital în stare gravă, după ce mama sa își neglijase propriul tratament și începuse să îi administreze ei medicamente de răceală pentru adulți. În plus, medicii spun că femeia avea o stare de nervozitate pe care i-o transmitea și micuței, acum fetița fiind foarte bine, după ce  fost luată de lângă mama bolnavă. „Ea avea grijă de copil, dar ajunsese să nu mai doarmă, iar agitația pe care o prezenta o transmitea și la copil. Fetița plângea, dar acum, de când a plecat mama, mănâncă și doarme, așa cum face orice copil nou născut fără probleme”, spune șefa de la Pediatrie, dr. Elena Popescu.   

Colega acesteia de la Psihiatrie, dr. Gabriela Pătrășcoiu, o are în grijă pe mama bolnavă și spune că femeia este supravegheată acum de către medici, lucru care nu va putea fi făcut însă decât pentru o perioadă limitată de timp. „Riscul ca o pacientă cu schizofrenie să comită agresiuni asupra unui copil minor  e foarte mare și nu și-l poate asuma nimeni. Dacă nu urmează tratamentul riscul este și mai mare”, a menționat medicul.

Botezată de medici

La sfârșitul săptămânii trecute, fetița a fost vizitată de un frate pe care mama sa îl are la Pitești și care este cercetător de frunte la un institut de renume din oraș. Acesta și-a dat acceptul ca Alexandra să fie botezată de către medici, chiar în ziua Sfinților Mihail și Gavril, de acum încolo minora urmând să fie preluată în sistemul de plasament al Direcției de Protecție a Copilului Gorj. Directorul spitalului, Tiberiu Tătaru, spune că astfel de evenimente sunt rare și tocmai de aceea a fost de acord cu botezarea micuței în incinta unității sanitare. Mama Alexandrei este în continuare sub supravegherea medicilor, acum de soarta ei urmând să se ocupe asistenții Direcției de Protecție a Copilului Gorj.

Vizualizări: 202

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: