Mort după ce l-a surprins un mal de pământ

Tragedie aseară la unul din șantierele din Târgu Jiu deschise de muncitorii care lucrează la rețeaua de canalizare a municipiului, rețea care trebuia să fie finalizată de câțiva ani și la care se va mai lucra cel puțin și vara viitoare. Un angajat de la firma omului de afaceri Constantin Râsu a fost prins sub un mal de pământ și omorât pe loc, echipajele de la descarcerare ale ISU Gorj și medicii de la Ambulanță nemaiavând ce să facă pentru a-l salva pe bietul om.

Dorel Cărăvan, de 46 de ani, din Târgu Jiu, lucra la montarea unei conducte la o adâncime de 4 metri, iar malul de pământ care a picat peste el l-a surprins în poziția verticală, omul luând în cap tone de bolovani și nisip, fiind îngropat acolo de viu.

Incidentul s-a produs în zona sensului giratoriu de la podul spre Turcinești, muncitorii care lucrau aici rămânând fără cuvinte când au văzut ce s-a întâmplat. Aceștia au sunat repede la 112, iar echipaje ale ISU Gorj și Ambulanței au venit la locul solicitării, mai bine de o oră muncind pompierii pentru a da malul de pământ, mai bine zis de piatră și nisip, la o parte pentru a putea ajunge la bărbatul prins acolo. Spațiul îngust și riscul ca să se producă noi alunecări de teren au făcut ca pompierii și medicii să lucreze în condiții dificile, în șanțul adânc de 4 metri neexistând panouri de protecție laterală. Acest lucru a fost remarcat și de inspectorii ITM Gorj veniți la fața locului, dar și de pompierii care au stat mereu cu teama că pot să fie și ei prinși de un mal de pământ.

La locul incidentului a venit și patronul Constantin Râsu, care nu a dorit să comenteze situația creată, dar și reprezentanți ai Primăriei Târgu Jiu, unii oameni de pe margine reproșându-le acestora că erau prea ocupați cu mitingul pe care PSD îl organizase pe Insuliță pentru susținerea lui Victor Ponta decât să vină și să vadă ce s-a întâmplat. Viceprimarul Aurel Popescu a declarat că firma care executa lucrările la rețeaua de canalizare are un contract pe care trebuia să îl respecte și în care se prevedea inclusiv asigurarea măsurilor de protecție a muncii pentru proprii angajați. După ce medicii l-au declarat decedat pe muncitorul respectiv, polițiștii au deschis o anchetă penală pentru a vedea cine se face vinovat pentru cele întâmplate. De pe margine, oamenii au comentat însă că și de această dată tot mortul va fi de vină, la fața locului fiind prezentă și fiica bărbatului decedat, aceasta implorându-i în lacrimi pe medici să îi salveze tatăl. Din păcate toate manevrele de resuscitare au fost în zadar, medicii legiști urmând să comunice după efectuarea necropsiei ce anume a determinat moartea acestuia, cauza probabilă fiind un stop cardio-respirator.

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: