Gorjeni reţinuţi pentru trafic de minori

În seara zilei de 13.01.2011, poliţişti din cadrul B.C.C.O. Craiova, Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj – sub coordonarea unui procuror D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Gorj, cu sprijinul I.P.J. Gorj şi S.I.P.I. Gorj şi S.I.P.I. Dolj, au acţionat pentru reţinerea membrilor unei grupări infracţionale suspectată de comiterea infracţiunilor de trafic de persoane şi trafic de minori care acţiona pe relaţia România – Italia.

Astfel, a fost organizată o acţiune flagrantă la ieşirea din ţară, respectiv în zona de frontieră Cenad, judeţul Timiş, ocazie cu care a fost oprit în trafic un microbuz transport persoane, înmatriculat în judeţul Dolj, condus de B.P., de 40 de ani, care intenţiona să treacă ilegal frontiera de stat o minoră.

Concomitent, pe raza municipiului Tg-Jiu, s-au efectuat trei percheziţii domiciliare, ocazie cu care a fost identificat numitul B.I.R, de 43 de ani, care coordona activitatea infracţională de recrutarea a tinerelor pe raza judeţului Gorj.

Persoanele identificate au fost conduse la Sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Gorj pentru cercetări. S-a stabilit că suspecţii, în perioada 2008-2010, au racolat mai multe tinere şi minore pe care le-au traficat în Italia unde acestea au fost exploatate sexual.

Împotriva celor doi învinuiţi, procurorul de caz a emis ordonanţe de reţinere pentru o perioadă de 24 ore, ulterior au fost prezentaţi Tribunalului Gorj cu propunere de arestare preventivă.

Instanţa a emis mandate de arestare preventivă împotriva celor doi pe o perioadă de 29 zile, pentru comiterea infracţiunilor de trafic de persoane şi trafic de minori, fapte prevăzute de art. 12 şi 13 din Legea 678/2001.

În seara zilei de 17.01.2011, a fost reţinut pe bază de ordonanţă de reţinere, B.I., de 72 de ani, susppectat de comiterea infracţiuni de complicitate la infracţiunea de trafic de personae. Acesta este suspectat că i-ajutat pe ceilalţi doi suspecţi să beneficieze de sume mari de bani şi bunuri materiale, provenite din exploatarea sexuală a victimelor.

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj continuă cercetările în vederea documentării întregii  activităţi infracţionale a suspecţilor.

Biroul de presă IPJ Gorj

Vizualizări: 92

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: