Gorjenii cu dizabilităţi pot obţine permisul auto la Târgu Jiu

Premieră la Târgu Jiu! Marţi va fi susţinut primul examen practic pentru obţinerea permisului auto de către o persoană cu dizabilităţi. Maşina pe care o va conduce un tânăr din Drăguţeşti a fost modificată pentru acest examen. Opt mii de euro a investit patronul unei şcoli de şoferi din Târgu Jiu pentru a ajuta persoanele cu dizabilităţi să susţină proba practică a examenului.

Tânărul care va susţine primul astfel de examen cu această maşină a rămas imobilizat în scaunul cu rotile în urma unui accident de muncă. A susţinut proba teoretică luni şi a fost declarat admis cu 25 de puncte. Marţi, va conduce maşina special modificată pentru persoane cu dizabilităţi. „Am decis să facem aceste modificări pentru că am avut foarte multe solicitări. Ne sunau oamenii şi ne spuneau că nu au unde să înveţe să conducă şi nici cum să treacă de oraş dacă vor să obţină permisul. Noi am încercat să convingem nişte asociaţii care se ocupă de aceste persoane cu dizabilităţi, însă nu am avut câştig de cauză. Aşa că am stabilit să facem totul pe cont propriu. Am investit în această maşină aproximativ opt mii de euro, dar era nevoie să facem ceva şi pentru aceşti oameni. Chiar dacă au dizabilităţi, vor să fie oameni normali şi ei, vor să aibă permis de conducere”, ne-a spus Cristi Dănescu, patronul unei şcoli de şoferi din Târgu Jiu.

Primul examen pe această maşină este programat marţi, la ora 8.00, pe platoul de la Artego. Examenul, ca toate probele practice pentru obţinerea carnetului de şofer, va fi supravegheat audio şi video. Până acum, persoanele cu dizabilităţi susţineau examenul în alte judeţe.

Vizualizări: 1,293

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: