Zeci de dascăli, nevoiţi să-şi caute ore în alte şcoli

Circa 30 de profesori din Gorj vor trebui să predea la alte unităţi şcolare decât la cele care sunt titulari începând cu anul şcolar 2018-2019. Afectaţi de restrângerea activităţii sunt şi dascăli de la câteva licee din Târgu Jiu.

Profesori de limba şi literatura română de la Colegiul Auto „Traian Vuia”, Liceul Energetic, Colegiul Tehnic „Henri Coandă”, Colegiul „Gheorghe Tătărescu” din Rovinari şi de la Colegiul Tehnic Motru vor trebui să se reorienteze. De asemenea, zece învăţători titulari de la şcolile din Țicleni, Căpreni, Rovinari, Motru, Bumbeşti Piţic, Slivileşti, Bălăneşti sau Liceul Tehnologic Tismana se află într-o situaţie similară.   

„De anul trecut, de exemplu, la disciplina limba română, sunt patru profesori cu restrângere. Adică norma didactică în şcoala unde sunt titulari nu se mai poate acoperi din cauza scăderii efectivelor de elevi. Și dumnealor sunt primii care aleg din lista de posturi vacante publicate de noi deja la nivelul Inspectoratului Școlar. Uneori, pentru unii dintre profesori este mai bine. În sensul că poate sunt titulari într-o comună şi ajung pe nişte ore la Târgu Jiu”, a explicat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

Cei 29 de dascăli care au intrat în restrângere de activitate au putut să-şi depună până vineri, 9 martie, dosarele pentru obţinerea unui post din lista catedrelor vacante sau rezervate din unităţile şcolare de la nivelul judeţului. Luni, 12 martie, vor afla şi ce punctaj au obţinut. Unele şcoli care au posturi disponibile au impus şi condiţii specifice, precum inspecţia la clasă. „În funcţie de notele pe care le iau la clasă, în funcţie de mediile pe care le au, punctajul de la dosar, în ordinea punctajelor şi mediilor luate la inspecţia la clasă se face repartizarea. Cel care va avea punctajul cel mai mare va cere din listă ce doreşte. Inspecţiile la clasă se vor face până în data de 27 martie. În cadrul comisiei de mobilitate sunt stabilite şcolile şi metodiştii la care se pun aceste inspecţii. De la an la an scade numărul elevilor în judeţ şi, din păcate, de la an la an vor fi şi restrângeri de activitate. Cele mai multe sunt la limba şi literatura română”, a precizat Daniel Mocioi, inspector general adjunct al ISJ Gorj.

Vizualizări: 1,409

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: