Gorjenii îşi deschid farmacii la ţară

Dacă unele farmacii din Gorj sunt în prag de faliment, altele sunt pe cale să apară şi nu oriunde ci în satele din judeţ. Anul acesta alte patru noi farmacii vor intra în cursa supravieţuirii. Potrivit preşedintelui Colegiului Farmaciştilor din Gorj, Sanda Dumitrescu farmaciile vor fi înfiinţate la Teleşti, Turcineşti, Bălăneşti şi Godineşti.

Alte patru noi farmacii sunt pe cale să apară în judeţul nostru în ciuda situaţiei dezastruoase din punct de vedere financiar a multora dintre ele. Comunele care vor beneficia în cel mai scurt timp de servicii farmaceutice sunt Turcineşti, Teleşti, Bălăneşti şi Godineşti. Interesant este faptul că unii patroni sunt dispuşi să deschidă farmacii exact în comunele în care alte farmacii au dat faliment cu ceva ani în urmă. „S-a redeschis la Turcineşti, unde a mai fost cu doi ani în urmă, acum se redeschide, la Bălăneşti, la Teleşti, unde acum doi ani s-a desfiinţat şi acum înfiinţează altcineva şi la Godineşti”, a declarat Sanda Dumitrescu, preşedintele Colegiului Farmaciştilor din Gorj.

Potrivit acesteia, în Gorj nu există lanţuri de farmacii prin urmare farmaciile noi deschise sunt individuale şi nu puncte de lucru ale altor farmacii din Târgu Jiu. „Sigur că sunt farmacii cărora le merge foarte bine, sunt profitabile cu toate acestea nu putem spune că sunt lanţuri de farmacii. Astfel de lanţuri sunt doar în centrele mari din ţară. La unii le merge bine la alţii nu, în special celor care dau mai mult de trei sferturi pe reţete, le merge prost”, a mai spus Dumitrescu.

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: