Gorjenii îşi pregătesc maşinile pentru iarnă

Schimbarea vremii şi avertizările meteorologilor din ultimele zile i-au făcut pe şoferii gorjeni să-şi echipeze maşinile de iarnă. Conducătorii auto nu sunt speriaţi de amenzile pe care le riscă dacă circulă fără anvelope de iarnă, ci vor să fie în siguranţă. În această perioadă vulcanizările sunt foarte solicitate, iar echiparea maşinilor pentru iarnă îi costă pe şoferi câteva sute de lei în funcţie de autovehicul. „Deşi nu a venit iarna, gorjenii s-au speriat de vremea urâtă, dar şi de avertizările meteorologilor şi au venit să-şi echipeze maşinile de iarnă. Majoritatea preferă anvelope noi, puţini sunt cei care le folosesc pe cele de anul trecut sau le achiziţionează second-hand”, a declarat Cătălin Uşurelu, reprezentant service.

Şoferii care s-au grăbit să-şi pregătească maşinile nu vor să fie luaţi prin surprindere de anotimpul rece. „Au venit ploile, e posibil să scadă şi temperaturile şi în aceste condiţii poate să îngheţe. Nu ne este frică de amenzile poliţiştilor, dar vrem să fim în siguranţă. Noi ne-am făcut un buget din timpul verii pentru echiparea maşinilor cu anvelope. Eu prefer cauciucuri noi şi cred că am cheltuit aproximativ 800 de lei”, a spus Alin C., şofer. 

Echiparea autoturismelor de iarnă îi costă pe şoferi câteva sute de lei în funcţie de model. „Schimbarea anvelopelor şi echilibrarea roţilor costă între 80 şi 150 de lei la care se adaugă şi anvelopele care pot ajunge în medie până la 800 sau chiar 1000 de lei în funcţie de maşini”, a explicat vânzătorul.

Şoferii care vor fi depistaţi în trafic fără anvelope de iarnă riscă amenzi usturătoare.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: