Gorjenii mai au de aşteptat la cozi pentru plata datoriilor

Primăria municipiului Târgu Jiu se va înrola la Sistemul Național Electronic de Plăți ce va permite plata online a impozitelor și taxelor după 31 martie. Deși platforma ghișeul.ro, cu ajutorul cărora oamenii vor scăpa de așteptarea la cozi, a fost lansat în urmă cu un an, nici până acum nu a putut fi implementată la nivelul tuturor primăriilor. Reprezentanții Direcției de Taxe și Impozite Locale Târgu Jiu spun că această platformă se află încă la nivelul de teste, ea nefiind pe deplin funcțională.

Pentru a-și plăti taxele și impozitele datorate, gorjenii vor mai sta ceva vreme pe la cozi, dat fiind faptul că sistemul prin care s-ar fi putut plăti aceste datorii cu cardul de acasă sau din orice altă parte se află încă în perioada de testare. Din județul Gorj nicio primărie nu a fost înrolată până acum în Sistemul Național Electronic de Plăți, iar la nivel național numărul este de asemenea redus, ajungând la doar 60 de primării din cele 3200. Directoarea Direcției de Taxe și Impozite Târgu Jiu, Mariana Budulan, spune că la nivelul municipiului acest sistem s-ar putea implementa după 31 martie. ”Noi am depus deja de trei luni de zile documentele la București și acum așteptăm avizul Ministerului Telecomunicațiilor pentru a putea utiliza platforma. Cred că vom intra în Sistemul Național Electronic de Plăți după 31 martie. Noi facem plăți on-line de mulți ani, dar nu facem parte din sistemul național. Acum suntem în procesul de implementare, în teste”, spune Mariana Budulan, directoarea Direcției de Taxe și Impozite Târgu Jiu. Pentru a se înregistra pe site-ul www.ghișeul.ro persoanele vor primi prin poștă un user și o parolă.

”Persoanele vor primi un user și o parolă pentru a se putea autentifica pe site-ul respectiv. După autentificarea cu parola respectivă, pe care persoana o va primi acasă în plic, va putea consulta toate obligațiile pe care le are de plătit”, mai declară Mariana Budulan. Reprezentanții Direcției spun că respectiva platformă nu este în totalitate funcțională, permițând doar plata amenzilor.

SANCŢIUNI

La nivel național se caută eventuale soluții, se are în vedere și aplicarea anumitor sancțiuni și se analizează posibilitatea modificării hotărârii privind înființarea ghișeul.ro, concomitent cu simplificarea procedurilor de înrolare în sistem. În acest sens conducerea Ministerului Comunicațiilor a subliniat ca în prezent legislația nu prezintă nici o sancțiune pentru primăriile care nu respectă termenul de înrolare în sistem.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: