Gorjenii nu par interesați de săpunul de la UE

Produsele de igienă oferite de Uniunea Europeană comunităților defavorizate nu par să fie de interes pentru târgujieni. Aceștia nu s-au îngrămădit, ca în alți ani, să ridice pachetele trimise de europeni. În două zile, nu au fost împărțite nici măcar o treime din pachetele care conțin șampon, săpun, detergenți și pastă de dinți.

Nu s-au mai format cozi ca în alți ani la distribuirea pachetelor de la Uniunea Europeană. În acest an, în cutii se regăsesc produse de igienă așa că interesul beneficiarilor nu a fost prea ridicat.

La Târgu Jiu, după două zile, nici măcar 500 de persoane nu s-au prezentat la stadion să-și ridice cutiile cu detergenți și săpun. “S-au adus 1.583 de pachete. S-au dat, în două zile, cu aproximație 400 de pachete. Conțin pastă de dinți, periuțe, săpun lichid, șampon și detergenți. Astăzi (n.r. vineri) au venit mai puțin beneficiari. Este o diferență mare față de anii trecuți când se primeau alimente, dar este și o diferență din punctul de vedere al categoriilor. Atunci erau mai multe categorii, acum sunt mai puține. Momentan, primesc cei cu alocație de susținere a familiei și pentru ajutorul social”, a declarat Georgiana Minculescu, reprezentantul Direcției de Protecție Socială Târgu Jiu.

Într-o sală din incinta stadionului sunt distribuite produsele. A bătut vântul în primele două zile. „Eu acum am aflat. Nu am știut. De-asta am venit mai târziu. Sunt bune și aceste produse. Așteptăm acum să vină și alimentele”, a spus o femeie. „Nu am știut ce o să primim. Am rămas puțin surprinsă. Ne așteptam să primim tot făină, ulei ca și până acum, dar nu sunt rele nici aceste produse. Aveam nevoie și de săpun, și de detergent. Este un ajutor binevenit”, a spus o altă femeie.

Beneficiarii acestor ajutoare sunt așteptați și de luni să preia pachetele. Programul este între orele 8 – 16. 

Galerie foto


Vizualizări: 2,105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: