Gorjenii rău-platnici taie din salariile angajaţilor Aparegio

Gorjenii au datorii de zeci de milioane la apă, motiv pentru care conducerea Aparegio Gorj a redus salariile angajaţilor din mai multe centre din Motru, Bumbeşti-Jiu, Ţicleni sau Târgu Cărbuneşti. Din cauza pierderilor la nivelul acestor localităţi, conducerea nu-şi mai permite plata salariilor.

Salariile angajaţilor de la Ţicleni a fost redusă cu 3%, cele ale salariaţilor din Bumbeşti-Jiu cu 5%, iar angajaţii din Cărbuneşti ia mai puţin cu 10 procente. În total, în cele trei oraşe au avut de suferit de pe urma reducerilor de salariu 80 de angajaţi ai Aparegio Gorj. 

Conducerea Aparegio Gorj a declarat că era necesară reducerea de salarii pentru că nu există altă formă de încadrare în bugetul de venituri şi cheltuieli. Potrivit aceleiaşi surse, astfel de reduceri de salarii şi cheltuieli au mai avut loc şi în trecut, pentru a echilibra financiar punctele de lucru ale Aparegio. 

Are de recuperat miliarde

Principalul furnizor de apă din judeţ are de recuperat miliarde de lei numai  de la populaţia din Motru. De altfel, societatea pregăteşte în prezent debranşarea mai multor asociaţii, aşa că motrenii vor avea din nou la robinete doar apă caldă. Este vorba de asociaţia nr. 13 care înregistrează datorii de 882 de milioane lei vechi şi asociaţia nr. 15, cu o datorie de un miliard 233 de milioane. Reprezentanţii Aparegio spun că acesta este abia începutul şi că alte zeci de asociaţii au datorii de peste un miliard. „Vor urma prin rotaţie, în funcţie de cum îşi achită din datorii. Nici noi nu putem sista apa la un oraş întreg însă trebuie să strângem din datorii pentru că altfel vine iarna şi o să crească din nou pentru că o să fie presaţi să plătească şi apa caldă”, a declarat Tiberiu Albu, directorul comercial al Aparegio.

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: