GorjNews: Ciurel riscă 5 ani de puşcărie

Direcția Națională Anticorupție, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Agenția Națională de Integritate trebuie să se autosesizeze urgent în legătură cu săvârșirea de către Laurențiu Ciurel, manager privat al Complexului Energetic Oltenia, a infracțiunii de conflict de interese, să-l trimită în judecată și să determine, implicit, demiterea acestuia.

În perioada 2010 – 2011, Ciurel a activat ca director al S.C. KATAL CONSTRUCT S.R.L. Doi dintre cei patru acționari ai acestei firme au primit de la Complexul Energetic Rovinari și, respectiv, de la Complexul Energetic Oltenia, în perioadele în care Ciurel a condus aceste entități, contracte de sute de miliarde de lei vechi.

Potrivit Codului Penal, art. 301, ”Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a (…) participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru (…) o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi (…) de muncă în ultimii 5 ani (…), se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.”

Citeşte continuarea pe www.gorjnews.ro

http://www.gorjnews.ro/slider/fara-scapare-demitere-urgenta-si-puscarie-pentru-ciurel.html

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: