Gorjul, asaltat de viroze respiratorii şi pneumonii

Schimbările bruşte de temperatură din ultima perioadă au fost principalul motiv pentru care sute de persoane au ajuns la spital cu viroze respiratorii sau pneumonii. Astfel, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj a înregistrat nu mai puţin de 690 de viroze respiratorii dintre care 239 la copii sub patru ani. Nici pneumoniile nu au fost puţine, fiind înregistrate 512 cazuri din care 98 au necesitat internare.

Virozele respiratorii şi pneumoniile au luat cu asalt spitalele din Gorj din cauza temperaturilor de afară. Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, în numai o săptămână au fost înregistrate 690 de cazuri de viroze respiratorii din care cei mai afectaţi sunt copii sub patru ani, 239 la număr. Tot în cazul lor medicii au recurs la cele mai multe internări astfel că din 239 de cazuri, 58 au fost internaţi. „Numărul virozelor a fost destul de mare dar mare a fost şi numărul pneumoniilor. Am înregistrat 512 cazuri de pneumonii dintre care 124 la copiii sub patru ani, la egalitate cu numărul de cazuri înregistrate pentru copiii între 5 şi 14 ani. Din totalul de 512 numai 98 au fost internaţi la spitalul judeţean”, a declarat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt a DSP Gorj.

În ceea ce priveşte vaccinarea antigripală, DSP Gorj mai are în stoc în teritoriu 4.678 vaccinuri, până la ora actuală fiind vaccinate aproximativ 9.000 de gorjeni. Numai săptămâna trecută au fost vaccinate 85 de persoane din care 59 peste 65 de ani.

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: