Gorjul pierde o investiţie de 150 de milioane de euro

Nemţii de la Westwind au anunţat că renunţă la proiectul de 150 de milioane de euro care viza amenajarea unui parc eolian la Schela, deşi au concesionat aproximativ 750 de hectare de teren. Investitorii îşi vor lua tălpăşiţa nu numai de la Schela, dar şi din întreaga ţară din cauza legislaţiei neclare cu privire la certificatele verzi. Primarul Artistide Şerbănescu este foarte supărat că pierde această investiţie, care ar fi creat zeci de locuri de muncă şi ar fi adus bani frumoşi la bugetul local.

Nemţii de la Westwind vor veni la Schela pentru a rezilia atât contractul de parteneriat încheiat cu Consiliul Local, cât şi contractele încheiate cu obştile, prin care au concesionat aproximativ 750 de hectare de teren. „În proporţie de 95%, la Schela nu se va mai realiza nici un parc eolian. Oamenii ne-au anunţat că se retrag şi că renunţă la investiţie din cauza certificatelor verzi. Ei nu plecă numai de la Schela, ci şi din ţară. Din acelaşi motiv, ne-au spus că renunţă şi la investiţia din Dobrogea pentru care au cheltuit deja, în prima fază, vreo 3 milioane de euro. Nu le convin condiţiile impuse de legile energiei. Asta este legislaţia din România şi noi nu putem facem nimic pentru a păstra investitorii în ţară”, a declarat Aristide Şerbănescu, primarul comunei Schela.

Nemţii încheiaseră deja contracte de concesiune pe o perioadă de 49 de ani. „Vor rezilia contractul de parteneriat încheiat cu Consiliul Local şi cele de concesiune încheiate cu obştile pentru suprafaţa de 742 de hectare, pe 49 de ani. Cel mai rău este că pierdem bani la bugetul local şi locurile de muncă, ce urmau a fi create prin această investiţie de 150 de milioane de euro. Potrivit proiectului, în prima fază trebuiau montate 24 de turbine”, a mai precizat Aristide Şerbănescu.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: