Gorjul şi Mehedinţiul se bat pe groapa de cenuşă de la Turceni

Groapa de cenuşă, izlazul comunal, dar şi mai multe hectare de teren şi pădure creează tensiuni între autorităţile din Gorj şi cele din Mehedinţi. O localitate din judeţul învecinat revendică aceste terenuri care aparţin localităţii gorjene Turceni. A avut loc o conciliere între autorităţile locale şi judeţene ale cele două judeţene, însă nu s-a ajuns la nicio înţelegere, drept pentru care primarul din Turceni a decis să meargă în instanţă pentru a demonstra că terenurile revendicate de cei din Mehedinţi sunt ale Gorjului.

Groapa de cenuşă din Turceni este dorită de autorităţile comunei Grozeşti din judeţul Mehedinţi, ca şi mai multe hectare de pădure, teren arabil şi izlaz comunal. Autorităţile locale şi judeţene din Gorj s-au întâlnit cu cele din Mehedinţi pentru a ajunge la o înţelegere. Primarul din Turceni era dispus să renunţe la câteva hectare de teren, dar nicidecum la groapa de cenuşă, lucru cu care mehedinţenii nu au fost de acord. „Noi am mai avut întâlniri şi nu ne-am înţeles. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi luni. Localitatea Grozeşti revendică aproximativ 75 de hectare de teren arabil pădure, izlaz şi groapa de cenuşă. Noi avem documente care arată clar că acestea sunt ale localităţii Turceni. Dacă tot au venit autorităţile judeţene la conciliere, am zis că pot să cedez terenul arabil pe care-l muncesc oamenii din Grozeşti, şi pădurea, dar nimic mai mult. Viceprimarul de acolo nu a fost de acord. Eu am zis să cedez, nu au fost mulţumiţi”, a declarat Dumitru Gâlceavă.

Gâlceavă vrea la instanţă

Pentru că autorităţile din comuna Grozeşti nu s-au mulţumit doar cu câteva terenuri pe care le lucrează oamenii din localitatea respectivă, Dumitru Gâlceavă a decis să meargă în instanţă cu această problemă, pentru că este sigur că va avea câştig de cauză. ”Noi avem documente că aceste terenuri aparţin localităţii Turceni. La groapa de cenuşă nu renunţ. Eu am discutat cu juriştii de la primărie şi ei cred că în instanţă vom câştiga. În aceste condiţii, eu nu aveam de ce să cedez”, a precizat Gâlceavă.

La consiliere au participat şi reprezentanţii Prefecturii Gorj, care sunt de acord cu decizia primarului din Turceni. Probleme cu graniţele au mai multe localităţi din Gorj. Primarii din Runcu şi Tismana vor merge şi ei la judecată cu vecinii din Hunedoara.

Vizualizări: 187

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: