Gorun dă titlul de Honoris Causa în ultima zi de mandat

Conducerea Universităţii ”Constantin Brâncuşi” organizează după mulţi ani de zile o gală în cadrul căreia vor fi premiaţi studenţi, cadrele universitare care s-au afirmat în cercetarea naţională şi internaţională, precum şi sportivii de performanţă ai judeţului. Premiile UCB vor fi acordate pe 12 februarie, chiar cu o zi înainte de data alegerii unui nou rector, respectiv 13 februarie. Până la ora actuală nicio persoană nu s-a înscris la Registratura universităţii pentru această funcţie. Rectorul Adrian Gorun nu s-a decis dacă să candideze sau nu, însă cert este că în ultima zi din acest mandat va oferi titlul de Honoris Causa lui Dumitru Fărcaş.

În pragul alegerilor pentru funcţia de rector al UCB va avea loc o gală de zile mari, în cadrul căreia vor fi premiaţi studenţi şi cadre universitare.”Acțiunea va avea loc pe 12 februarie, când la propunerea Senatului acestei instituții se acordă titlul de Doctor Honoris Causa maestrului Dumitru Fărcaș, care va susține la Târgu Jiu un mare spectacol pentru oamenii din Târgu Jiu și Gorj. Este un spectacol în cinstea gorjenilor. Până la sfârșitul lunii martie vor mai primi acest titlu criticul  Nicolae  Manolescu și Mitropolitul Olteniei. Premiile UCB vor fi acordate celor mai reprezentativi colegi din cercetare, cu contracte obținute în competiții internaționale, premii pentru studenți cu rezultate în planul cercetării și premii de excelență pentru oameni din afară, pentru performanța sportivă”, menționează Adrian Gorun, care încă mai ocupă funcția de rector al acestei unități de învățământ superior.

Adrian Gorun spune că deși a solicitat ordinul de eliberare din funcție nici până la ora acesta nu l-a primit din partea Ministerului Educației. ”Imediat când am câștigat președenția Senatului am transmis sub semnătură proprie ministrului Educației, Daniel Funeriu, solicitarea de a emite ordin prin care să se ia act de renunțarea mea la funcția de rector și să confirme pe perioada interimatului, adică până la desemnarea noului rector, pe colegul meu, Mihai Cruceru. Nici până azi Ministerul nu a dat acest ordin și este clar că prin Ordin al Ministrului eu sunt nominalizat rector”, explică Adrian Gorun.

Candidez, nu candidez…

Până la această dată Adrian Gorun nu a luat nicio decizie referitor la o eventuală candidatură la funcția de rector, dar nu exclude acest lucru. ”Deocamdată nu pot confirma nici că da, nici că nu, dar în condițiile în care oamenii din universitate, mai ales studenții consideră că eu în această perioadă am această capacitate, de a continua și dacă la un moment dat se pune în discuție nevoia de a candida pentru universitate, nu este exclus”, mai declară Adrian Gorun.

CANDIDAT

Adrian Gorun a explicat faptul că Legea Educaţiei nu-i interzice să candideze pentru că aceasta va fi aplicată de acum înainte, nu retroactiv.

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: