Gorun şi Chiriţescu luptă pentru şefia UCB

Adrian Gorun şi Dorel Chiriţescu au intrat în cursa pentru ocuparea funcţiei de rector al Universităţii „Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu Jiu. Primul care şi-a anunţat candidatura a fost profesorul Dorel Chiriţescu, rectorul Adrian Gorun înscriindu-se pe ultima sută de metri, cu cinci minute înainte de expirarea termenului. Alegerile pentru desemnarea noului rector vor avea loc pe 13 februarie.

Adrian Gorun şi-a anunţat înscrierea în cursa pentru funcţia de rector a UCB vineri, 27 ianuarie, cu câteva minute înaintea expirării termenului limită de depunere a candidaturilor, în jurul orei 13.25. „Era foarte normal ca cei care sunt în prezent în echipa managerială să aibă un candidat. Poate că ar fi fost frumos să îl lăsăm pe domnul respectiv să candideze de unul singur, dar ne-am gândit că totuşi normal şi serios din partea noastră este să fie un candidat”, spune rectorul universităţii, Adrian Gorun.

Profesorul universitar Dorel Chiriţescu este rezervat în a face declaraţii în legătură cu şansele pe care le are în faţa actualului rector. „În legătură cu şansele este greu să te exprimi pentru că în general colegii noştri sunt foarte atenţi cu exprimările mai ales datorită presiunii şi atmosferei în care ne desfăşurăm activitatea. Sunt foarte reţinuţi în a se exprima în legătură cu votul lor”, afirmă Dorel Chiriţescu.

CALENDAR

Următoarea etapă din calendarul alegerilor, ce va avea loc în intervalul 30-31 ianuarie, este validarea candidaturilor pentru funcţia de rector de către comisia de organizare a alegerilor. Contestaţii se vor putea depune în perioada 1-2 februarie, după care Senatul se va întruni pe 3 februarie pentru aprobarea candidaturilor la funcţia de rector. Campania electorală pentru funcţia de rector se va derula în perioada 4-11 februarie, iar scrutinul se va organiza pe 13 februarie. Noul rector va fi confirmat în intervalul 21 februarie-1 aprilie 2012.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: