Gospodării și drumuri distruse de viitură la Padeș

Ploile căzute în ultima vreme au făcut prăpăd în comuna gorjeană Padeș. Viitura a distrus zece drumuri din localitate și a afectat serios aproape 150 de gospodării. Primarul localității, Mihai Troacă, s-a întâlnit ieri cu autoritățile județene pentru a solicita sprijin la guvern având în vedere situația creată. Ar avea nevoie de aproape trei miliarde de lei vechi pentru a face față calamităților. Subprefectul de Gorj, Sorin Arjoca, a declarat ieri că va trimite o echipă în teren pentru a vedea cât de gravă e situația.

Situație fără precedent la Padeș. Zece drumuri sătești au crăpat fiind aproape impracticabile și 150 de gospodării au fost serios afectate de viitură. Primarul localității, Mihai Troacă spune că drumurile aproape că au dispărut sub viitură. ”Avem probleme mari după ce a venit o viitură puternică, zece drumuri sătești aproape că nu mai există și avem peste 150 de gospodării afectate, viitura a intrat în curți, în case, sunt afectați pereții, mobilierul, tot ce au prin case”, a declarat primarul Mihai Troacă.

Sprijin de la autorități

În acest sens, primarul comunei Padeș a făcut ieri o vizită atât subprefectului Sorin Arjoca cât și Consiliului Județean pentru a solicita sprijin financiar. ”Am cerut sprijin Consiliului Județean, Prefecturii, chiar Guvernului și sper să ne ajute. Am făcut deja o estimare și am avea nevoie de aproximativ două, trei miliarde. Eu sper să se rezolve pentru că banii sunt necesari altfel nu i-aș fi solicitat”, a adăugat Mihai Troacă, primarul din Padeș.

Instituția Prefectului Gorj va trimite astăzi e echipă care va evalua situația din teren. În funcție de rezultat se va întocmi un proiect de hotărâre de guvern pentru a veni în sprijinul cetățenilor din comuna Padeș. ”Există un ordin al prefectului prin care este stabilită o echipă special pentru a compara ceea ce ni s-a transmis cu ceea ce este în teren. Dacă se justifică, vom încerca împreună cu Consiliului Județean să inițiem un proiect de hotărâre de guvern pentru a se aloca fonduri din fondul de rezervă al guvernului”, a declarat Sorin Arjoca, subprefectul județului Gorj.

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: