Grădiniţă de 4 milioane de lei la Bumbeşti Jiu

Investiţie importantă în Bumbeşti Jiu. Va fi reabilitată grădiniţa cu program prelungit din oraş. Valoarea proiectului este de peste patru milioane de lei, iar fondurile provin de la Ministerul Dezvoltării şi de la bugetul local. Lucrările sunt necesare pentru că în grădiniţă ploua, faianţa era desprinsă de pe pereţi, iar instalaţiile de încălzire sunt foarte vechi.

52% din suma necesară va veni din bugetul local, restul fiind acoperită prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. „Arhitectura interioară este degradată din cauza infiltraţiilor de apă prin terasă, pardoselile nu mai corespund, fiind degradate, în grupurile sociale parte din faianţă este căzută de pe pereţi. Instalaţiile electrice interioare necesită a fi schimbate cu conductori din cupru. Instalaţiile de încălzire formate din corpuri de încălzire din fontă şi ţeavă din oţel sunt deteriorate şi nu mai funcţionează la capacitate. Instalaţia hidrotehnică la grupurile sociale la fel este deteriorată în proporţie de 65-70% şi necesită a fi înlocuită în totalitate”, anunţă primarul Constantin Bobaru.

Investiţia, gata în şapte luni

Structura de rezistenţă nu prezintă degradări şi nu este nevoie de măsuri de consolidare. Cu toate acestea, este nevoie de lucrări. Primăria Bumbeşti Jiu a scos deja lucrarea la licitaţie şi speră să fie gata în cel mult şapte luni de la obţinerea autorizaţiei de construcţie.  „Uşile din lemn nu mai asigură etanşeitatea şi siguranţa în exploatare, risipind o mare cantitate de energie pe timp friguros, fapt pentru care este necesar a se executa închideri etanşe cu tâmplărie din aluminiu. Terasa hidroizolantă este distrusă în proporţie de 60%, producându-se infiltraţii de apă prin ea în clădire. Și astfel s-a impus acest proiect de reabilitare”, mai susţin oficialii Primăriei Bumbeşti Jiu.

Vizualizări: 1,537

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: