Grea e viaţa de cantonament

„Nu sunt criminal să-i omor, dar îi aşteaptă o perioadă foarte grea!” Grigoraş îşi avertizează jucătorii înaintea stagiului urât de toţi, cel al pregătirii fizice. Pintilii şi colegii săi se antrenează deja la Sibiu acolo unde vor sta până pe 1 iulie şi vor urma un program strict cu două antrenamente pe zi. Grig le-a dat şi o veste bună. Nu le-a programat numai alergări interminabile ci şi jocuri cu mingea.

Pandurii au demarat în forţă stagiul de la Sibiu. Antrenamentele nu le efectuează însă pe terenul din Sibiu, ci la Cisnădie, la aproximativ 8 kilometri de locul de cantonament.

Pregătire după modelul Barcei

Grigoraş preia metode de antrenament din modelul echipei favorite, Barcelona şi încearcă să îmbine utilul cu plăcutul în cel mai dur cantonament al verii. Pe lângă porţiile serioase de alergări, Grigoraş le va permite elevilor săi şi jocuri cu mingea pentru a le aduce zâmbetul pe buze. „Se va lucra mult mai mult cu mingea. Nu înseamnă că dispare factorul fizic dar se poate lucra foarte bine şi cu mingea pentru a-i pune la punct fizic. Nu-s criminal ca să-i „omor” dar va urma o perioadă foarte grea pentru ei. Şi căldura va avea un efect negativ. E dificil pentru că te pregăteşti şi nu joci pe puncte, pe bani dar te pregăteşti pentru un campionat lung şi foarte greu. În afară de 4-5 echipe, toate vor cupele europene sau titlul!” spune îngrijorat Grigoraş.

Greu departe de familii

Revenirea la Târgu Jiu e programată pentru 1 iulie. Până atunci jucătorii vor duce dorul iubitelor şi prietenelor dar sunt conştienţi că numai cu sacrificii vor putea îndeplini obiectivul stabilit de Grigoraş. Adică să facă cel mai bun sezon din istoria pandurilor şi să termine în primele 10 locuri. „Pentru fiecare jucător sau echipă, perioada de cantonament e cea mai grea dar acum acumulăm şi rezultatele se vor vedea în campionat” spune atacantul Lemnaru completat de Călin Cristea: „La Sibiu va fi cel mai greu dar sper să trecem cu bine şi de stagiul din Austria şi să fim în vână maximă când începe campionatul!”

„Nu pot să zic că va fi chin la Sibiu dar e o perioadă grea pentru că am stat în vacanţă trei săptămâni. Dar trebuie să trecem peste asta, suntem profesionişti şi asta se întâmplă vara şi iarna”

Vlad Chiricheş, Pandurii

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: