Greblă, în cărți pentru o nouă funcție

Fostul senator de Gorj, Toni Mihail Greblă, se află în cărți pentru ocuparea unei funcții importante. Numele lui este vehiculat pentru a prelua șefia Consiliului Legislativ sau a Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, instituții a căror activitate se află sub control parlamentar.

Potrivit unor surse politice, Greblă va fi susținut pentru Consiliul Legislativ, instituție cu rol extrem de important în analizarea proiectelor de lege inițiate de parlamentari.
Pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ este necesară o vechime în activitatea juridică de cel puţin 15 ani.

Și senatorul PSD Gorj, Scarlat Iriza, își dorea o funcție la ANRE, în Comitetul de Reglementare, însă nu are loc de alți colegi din partid. Jocurile politice par deja făcute, deputatul Iulian Iancu, șeful Comisiei pentru Industrii din Camera Deputaților, fiind susținut pentru postul de vicepreședinte al autorității care reglementează domeniul energiei. PSD mai poate numi un om la ANRE. Se pare că social-democraţii îl vor susţine pe Marian Neacşu, fost secretar general al PSD, în prezent la Pro România, pentru poziția de membru simplu ANRE.

Plenul Parlamentului se va reuni în 17 iunie pentru a se pronunţa asupra numirilor în mai multe posturi din ASF, CNCD, ANRE, Consiliul Legislativ şi Curtea de Conturi - instituţii subordonate forului legislativ.

Numirile se fac în baza unor negocieri politice, iar posturile sunt bine plătite.

Vizualizări: 4,935

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: