Greblă: În Regiunea Oltenia proiectele lipsesc cu desăvârșire!

Senatorul Toni Greblă a declarat la un post local de radio că nu a auzit o poziție oficială pentru susținerea lui Ion Călinoiu pentru funcția de șef al Regiunii Oltenia. Mai mult, Greblă nici nu pare de acord cu această regionalizare, declarând că la momentul acesta regiunea nu are mari proiecte pe care să le dezvolte.

 „Nu cumperi scutece până nu se naște copilul”, a spus senatorul Toni Greblă la Radio Infinit, comentând faptul că au apărut candidaturi (scutece) înainte de naşterea Regiunii Oltenia. Asta după ce presa locală a vorbit intens de o eventuală candidatură a lui Ion Călinoiu.

Senatorul Greblă a declarat la Radio Infinit că întâi ar trebui să fie realizate niște proiecte mari ale Regiunii. „Cred că în primă fază trebuie să ne axăm pe a imagina, contura nişte mari proiecte regionale. Deocamdată, obiectiv privind lucrurile, marile proiecte regionale, dacă vă uitați pe cuprinsul țării lipsesc cu desăvârșire. Nu cred că trebuie să ne grăbim ca, în câteva luni, să conturăm regiuni administrativ-teritoriale pentru proiecte regionale care lipsesc cu desăvârşire”, a declarat Toni Greblă.

Cât despre candidatul la Regiune, Greblă crede că regiunile nu ar trebui desenate după oameni și că cei care-și anunță candidaturi ar trebui să se nască copilul. “Nu cred că regiunile de dezvoltare se vor constitui după oameni. Oricum, regiunile de dezvoltare vor trebui să țină cont de multe lucruri și nu de dorința unor oameni de a fi președinți de regiune. Până copilul nu e născut nu trebuie să-i cumperi scutece și costumașe. Trebuie să așteptăm să se nască regiunea, să vedem care vor fi organele de conducere, modalitatea de alegere, raporturile între regiune și județ, între regiune și Guvern, ce se va întâmpla cu instituțiile deconcentrate. Cred că nu e bine să punem opt oameni în opt regiuni și să desenăm regiunile după cine-și anunță candidatura”, a spus senatorul PSD.

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: