Greblă l-a scăpat pe Mircea Diaconu

Senatorii jurişti conduşi de parlamentarul gorjean Toni Greblă nu au luat ieri nicio decizie în privinţa încetării mandatului lui Mircea Diaconu, după ce Agenţia Naţională de Integritate şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie îl găsiseră pe marele actor ca incompatibil, întrucât a fost de la începutul mandatului şi director de teatru, dar şi senator.

Greblă i-a fost alături lui Diaconu încă de la izbucnirea scandalului, la începutul mandatului, când actorul a întrebat la Senat dacă cele două funcţii în care se află sunt incompatibile, răspunsul primit fiindu-i favorabil. Între timp, alte instituţii ale statului l-au găsit incompatibil pe Diaconu, dar Greblă spune că nu îşi schimbă poziţia.” Este o incompatibilitate între funcţia de director de teatru şi cea de parlamentar ori, în opinia mea, incompatibilitatea a fost stabilită de legiuitor pentru ca incompatibilul să nu fie în două funcţii care să-i permită să fure, ca să zicem aşa. Ce să fure omul acesta de la teatru, mai ales că el a anunţat de la începutul mandatului că poate să existe această problemă. În comisia juridică nu am luat nicio decizie, am stabilit doar ca plenul Senatului să decidă în această chestiune”, menţionează senatorul gorjean.

         Greblă spune că susţinerea sa pentru Diaconu nu are nicio legătură cu faptul că atunci când a fost ministru al culturii acesta a făcut prima vizită a sa din ţară la Gorj, unde s-a interesat direct de problemele ce poartă amprenta lui Brâncuşi. Parlamentarul gorjean afirmă că situaţia în care se află marele actor şi argumentele acestuia l-au făcut să dedică în acest fel, Diaconu explicându-le ieri pe larg senatorilor jurişti despre postura ingrată în care se află. „Eu cred că, din punct de vedere legal, eu am fost perfect acoperit până în momentul în care ANI a constatat că nu sunt în stare legală. E în regulă. Când am aflat că sunt incompatibil, imediat, am făcut efortul de a ieşi din starea de incompatibilitate, nu am continuat-o. Unde e vinovăţia mea? Asta e întrebarea mea. Eu cred că nu e nicăieri”, a explicat Diaconu.

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: