Călinoiu şi Florescu, încă doi lideri PSD în conducerea Pandurii

Consiliul Judeţean Gorj va fi reprezentat în Adunarea Generală a Acţionarilor de la Clubul Pandurii de către Ion Călinoiu, iar în Consiliul de Administraţie de către Ciprian Florescu. Consilierii PP-DD şi PDL au votat împotriva celor doi, contestând în acelaşi timp şi suma de 200.000 de lei ce urmează să fie alocată anual pentru susţinerea fotbalului începând de anul viitor.

Consiliul Judeţean Gorj a devenit vineri acţionar cu acte în regulă la Pandurii. Ion Călinoiu a intrat în AGA, iar Ciprian Florescu în Consiliul de Administraţie al Clubului Pandurii cu 20 de voturi „pentru” şi 11 „împotrivă”. Consilierii PP-DD au cerut amânarea supunerii la vot a proiectului respectiv, însă solicitarea le-a fost respinsă de către Călinoiu. „Nivelul la care se găseşte echipa de fotbal Pandurii este unul excepţional, iar noi ţinem să-i felicităm pe toţi cei care şi-au adus aportul. Am avea o propunere să amânăm acest proiect până se lămureşte situaţia domnului Condescu”, a cerut Gheorghe Neaţă, consilier PP-DD.

Călinoiu a precizat că problemele lui Marin Condescu pot dura o perioadă mai îndelungată. „Noi nu ne ducem acolo să lămurim situaţia domnului Condescu. Nu are nici o legătură cu scopul nostru. La Pandurii este un blocaj cu privire la finanţare şi vrem să ne asociem pentru a rezolva această problemă. Clarificarea situaţiei lui Marin Condescu poate dura ani de zile”, a replicat Ion Călinoiu.

Fotbalul, ultima problemă a Gorjului

Alături de PP-DD s-au opus intrării lui Călinoiu în AGA şi consilierii PDL. Dan Vâlceanu i-a sugerat preşedintelui Consiliului Judeţean să redirecţioneze banii alocaţi fotbalului către Spitalul Judeţean. Potrivit proiectului de hotărâre aprobat în şedinţa de vineri, suma de 200.000 de lei, aferentă cotizaţiei va fi utilizată „cu precădere” de către Asociaţia Clubului Sportiv Pandurii pentru finanţarea Centrului de copii şi juniori din cadrul Asociaţiei. „Din punctul nostru de vedere Clubul de fotbal este ultima problemă din judeţ. Sunt alte priorităţi în Gorj, nu aceea de a acorda bani pentru fotbal. Suntem în urmă cu activităţile care să creeze locuri de muncă, finanţarea Spitalului Judeţean nu este suficientă şi se pune problema externalizării laboratorului. Singurul lucru bun din acel proiect este că banii vor merge la juniorii de la fotbal, chiar dacă în urmă cu două luni v-am cerut bani pentru juniorii de la baschet, iar sumele au fost mult mai mici, solicitarea fiindu-mi respinsă pe motivul că nu mai sunt bani”, a declarat Dan Vâlceanu, consilier PDL.

La rândul său, Ion Călinoiu a spus că suma de bani alocată este nesemnificativă. „Aportul de imagine adus Gorjului de către fotbal nu se poate compara cu banii pe care îi alocăm noi. E nesemnificativ acest cuantum şi nu se pot demara investiţii cu aceşti bani. Suma de 200.000 de lei este una simbolică, ce nu aduce prejudicii unor posibile investiţii”, a spus Călinoiu.

MODIFICARE

Articolul 5 din proiectul de hotărâre, potrivit căruia „suma aferentă cotizaţiei va fi utilizată în mod exclusiv de către Asociaţia Clubul Sportiv Pandurii pentru finanţarea Centrului de copii şi juniori” a fost modificat la propunerea lui liberalului Pantelimon Manta, expresia în mod exclusiv fiind înlocuită cu „precădere”. „Nu se poate da o aprobare de asociere şi să o condiţionezi să direcţioneze banii în mod exclusiv”, a precizat Pantelimon Manta.

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: