Militaru şi Schintee au pierdut în faţa unei femei din pepiniera PSD

Ilie Schintee şi Severus Militaru sunt de părere că votul consilierilor locali care fac parte din AGA la UATAA Motru a fost unul politic. Cei doi perdanţi, care nu au prins locuri în consiliul de administraţie, sunt de părere că la alegerea noii conduceri a uzinei nu s-a ţinut cont de capacităţile şi aptitudinile fiecărui candidat.. “Mă aşteptam la acest lucru”, spune Ilie Schintee, fostul director al Uzinei de Termoficare.

Cei 19 consilieri locali din Motru au decis joi după-amiază noua componenţă a consiliului de administraţie al unităţii. Din cele 7 candidaturi depuse au fost selectate doar 5 persoane. Cei doi perdanţi au fost fostul deputat Severus Militaru şi ex-directorul UATAA, Ilie Schintee. Acesta din urmă spune că se aştepta la acest rezultat. “Ştiam că e foarte posibil acest lucru. Totul a fost politic, nu s-a bazat pe competenţe sau pe abilităţi profesionale. Eram conştient că pe mine nu mă susţine politic nimeni. Nu voi contesta, ce rost ar avea, ar fi acelaşi lucru. M-am înscris pentru că legea 109 spune clar, oamenii vor fi aleşi pe competenţă profesională cu experienţă în producţie. Eu am crezut că acest lucru poate că se va aplica. Dacă se lua după lege, aveam toate atuurile”, a spus Ilie Schintee.

Militaru: Era previzibil rezultatul

De parcă s-ar fi vorbit, şi Severus Militaru are aceeaşi părere despre rezultatul alegerilor pentru noul consiliu de administraţie. “Era previzibil rezultatul. Atâta timp cât există majoritate din partea PNL şi PSD, era previzibil că doar lucrurile se discută politic acolo. Nu se discută vis-à-vis de competenţe sau cât de bine e pentru unitatea respectivă să facă parte unul sau altul. S-a discutat politic şi atunci având majoritate cei din PSD cu PNL împreună, a ieşit ceea ce a ieşit”, a spus Severus Militaru.

Scoşi din schemă de o femeie

Din noul CA de la UATAA Motru fac parte tot vechii membri, mai puţin o persoană. Este vorba de Ion Sanda, Vasile Creţan, Eugen Corcoaţă, Gheorghe Cojocaru. Cum Răzvan Ardeiu nu şi-a mai depus candidatura, în locul său a venit o tânără, topograf de meserie, care, coincidenţă, sau nu, se numeşte tot Ardeiu. Marilena, căci despre ea este vorba, este şi preşedinta PSD Motru la organizaţia de tineret.   

Vizualizări: 269

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: