Greblă şi-a pierdut funcţiile, dar rămâne în libertate

Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au respins solicitarea procurorilor de arest la domiciliu și l-au lăsat pe fostul parlamentar gorjean Toni Greblă să meargă acasă. El a avut-o alături pe soția sa, Mihaela Greblă. Verdictul de ieri nu este unul final, procurorii putând să atace sentința. Greblă nu mai este acum nici senator de Gorj, nici judecător la Curtea Constituţională.

Ieri, înainte de a afla verdictul magistraților, el a negat foarte ferm orice tranzacție cu capre pe care ar fi făcut-o în ultimele săptămâni, tranzacția respectivă fiind unul dintre motivele pentru care procurorii DNA cereau arestarea sa la domiciliu. "Niciun om zdravăn la cap in perioada asta nu se apucă să facă comerț, în plus nici nu cred că ar fi infracțiune. Caprele nu sunt proprietatea mea". „În acest sens, în perioada februarie-martie 2015, inculpatul Toni Greblă a efectuat, prin intermediari, şi în mod nemijlocit, demersuri de preconstituire a unui contract simulat de vânzare-cumpărare, prin care să ascundă calitatea de proprietar al animalelor din fermă, în vederea valorificării acestora (acesta nefiind încheiat din motive independente de inculpat)",, după cum arăta DNA într-un comunicat de presă. Acesta a fost motivul pentru care el a stat o noapte în arest.

Autodenunţ făcut de un prahovean

Necazurile lui Greblă cu caprele pornesc de la un autodenunț pe care l-a făcut un avocat prahovean, Adrian Onoriu, care a mers la DNA și a spus că i s-a propus să cumpere 50 de capre de la ferma fostului judecător, prețul unui animal fiind de 300 de euro. Avocatul spune că nu a fost la ferma lui Greblă niciodată și nici nu s-a întâlnit cu acesta, presupusa tranzacție fiind intermediată de o persoană căreia identitatea nu i-a fost făcută publică pentru a nu fi afectată ancheta. Onoriu susține că Greblă avea nevoie de 15.000 de euro și încerca să îi obțină printr-un împrumut de la un om de afaceri, dar cel care dădea banii dorea un fel de garanție, tranzacția cu caprele fiind o astfel de „garanție”. Avocatul spune că a luat decizia să meargă la DNA în momentul în care intermediarul i-a cerut să facă contractul pentru vânzarea caprelor fără să se vadă cu Greblă, Onoriu știind că fostul judecător are problemele sale cu legea. Greblă rămâne acum un simplu cetățean, lucru pe care l-a și menționat ieri, el nemaifiind acum nici politician, nici judecător la Curtea Constituțională.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: