Cozma şi-a lansat partidul la Târgu Jiu cu Marinela şi Căpriţă

Miron Cozma şi-a lansat la Târgu Jiu propriul partid, oraşul lui Brâncuşi fiind ales în condiţiile în care acesta nu are încă voie să meargă la Petroşani sau Bucureşti. Astfel, imaginea oraşului lui Brâncuşi a fost contopită cu cea a fostului sindicalist, proaspătul politician neratând ocazia de a-şi pune la zid toţi adversarii, foştii preşedinţi şi premieri ai României, viitoare Dacia, toţi fiind ameninţaţi de pe acum cu puşcăria pe viaţă.

Fostul lider sindical din Valea Jiului a venit aici însoţit nu doar de proaspeţi colegi de-ai săi din Partidul Social Democrat al Muncitorilor, ci şi de Marinela Niţu, soţia acestuia nefiind însă membră de partid. „Nici vorbă de politică, eu sunt cântăreaţă, am meseria mea, sunt fericită cu ceea ce fac, tot oamenilor mă adresez şi eu şi îmi ajunge atât. Nu o să mă convingă nimeni, nici măcar soţul meu, ca să intru în politică. De altfel, noi avem şi o înţelegere în acest sens, fiecare cu cariera lui”, a menţionat doamna Cozma.

În sala în care s-au aflat vreo 30 de simpatizanţi sau membri ai noului partid, dar mai ales ai liderului PSDM, a fost prezent şi Gheorghe Căpriţă, singurul gorjean care după <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />1989 a mers an de an la mormântul soţilor Ceauşescu pentru a aprinde o lumânare la căpătâiul fostului dictator. Căpriţă a fost mereu şi un susţinător al lui Cozma, neratând nici acum şansa de a se aşeza pentru circa un minut la prezidiu, timp suficient pentru o poză cu conducătorul noii formaţiuni politice. „Păi nu pot decât să fiu simpatizant la Partidul Muncitorilor. Aici sunt şi din cei care au dat fac la portretul cu tovarăşul Nicolae Ceauşescu şi, atunci, cum facem, ne dăm în cap când ne întâlnim la mormânt la Bucureşti- Nu mă înscriu, dar rămân alături de domnul Miron Cozma”, spune pitorescul personaj.

Reforme radicale

Lansarea partidului a fost un bun prilej pentru Miron Cozma de a reveni în centrul atenţiei opiniei publice. Declaraţiile lui Cozma nici nu puteau fi ignorate, mai ales că sunt de un radicalism extrem, care îl depăşeşte chiar şi pe cel al ui Vadim Tudor. „Îi rad, dacă venim la putere intră la puşcărie toţi. Cu voia dumneavoastră, primul pe listă, Ion Iliescu, apoi Emil Constantinescu, Traian Băsescu, regele Mihai şi Mugur Isărescu. Apoi urmează toţi prim-miniştrii de după 1990”, a spus Cozma, lista incluzându-i şi pe miniştrii, dar şi pe parlamentarii postrevoluţionari. În privinţa reformelor economice, acesta spune că va naţionaliza bogăţiile naturale, iar cine nu va munci pământul, îl va pierde. „Poate să fie şi al lui frate-meu, că e în sală şi mă aude, se confiscă dacă nu îl lucrează. Că nu poate să îl lucreze e altceva, să vină la oamenii mei să spună ce îi trebuie, dar în asociaţii, că nu o să dau acum tractor la fiecare”, a menţionat Miron Cozma, care mai pledează pentru schimbarea numelui României în Dacia, fratele său fiind convins însă că mai e cale lungă până când se vor îndeplini toate aceste vise măreţe. „Fratele meu are nişte idei, dar probabil urmează să ţină un referendum. Nu el hotărăşte în acest sens, ci cetăţenii României”, a menţionat Tiberiu Cozma.

Vizualizări: 203

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: