Greșeli pe care le facem  frecvent la spălatul rufelor

De cele mai multe ori gospodinele nu citesc etichetele hainelor şi nici instrucţiunile de folosire a maşinii. Există însă o serie de sfaturi utile despre spălatul rufelor care sunt mai uşor de reţinut după ce înţelegem eficienţa lor.

Frecarea petelor în mod insistent face pata mai greu de curățat și poate distruge materialul. Ceea ce trebuie să faci e să tratezi pata cât de repede poți cu o soluţie pentru pete, dacă e vorba doar de grăsime iese perfect cu detergent de vase.

Spuma excesivă poate reține murdăria hainelor și se poate strânge în locuri mai greu de clătit, precum partea interioară a gulerului, astfel ducând la acumularea bacteriilor. Folosește jumătate din cantitatea folosită de obicei, după care mărește cantitatea treptat, dacă hainele tale nu sunt cât de curate ai vrea tu să fie.

Fermoarele trebuie închise. Dinții de metal ai fermoarelor pot rupe materialele delicate și țesăturile, dacă sunt spălate în aceeași cuvă. Deci, nu uita să închizi fermoarele înainte de a spăla rufele.

Spălarea hainelor nu  se face cu nasturi încheiați. Poate părea o idee bună, dar astfel se pot slăbi nasturii sau se pot lărgii butonierele, fiind chiar posibil să se rupă.

Dacă mașina ta de spălat nu este stabilă, vibrațiile pot deteriora podeaua sau pot duce la uzarea unor componente-cheie, ca amortizoarele sau rulmenții. Pune o riglă pe mașina de spălat și ajustează picioarele mașinii, care presupune înșurubarea sau deșurubarea lor.

Unii oameni preferă să aștepte o oră după terminarea unui ciclu de spălare în mașină, înainte de a băga o nouă încărcătură. De fapt, folosirea consecutivă a mașinii este un lucru inteligent și eficient. Îți acordă avantajul căldurii reținute a ciclului precedent, economisind astfel energia.

Vizualizări: 1,939

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: