Grevă japoneză pentru funcţionarii gorjeni

Angajaţii gorjeni din sănătate, administraţie şi sănătate publică vor asigura astăzi doar o treime din activitate, pentru că au decis să facă grevă japoneză în semn de protest faţă de legea unitară de salarizare. La proteste vor lua parte toţi sindicaliştii afiliaţi la Alianţa Bugetară care vor întrerupe lucrul timp de mai multe ore.

Elevii pot sta liniştiţi acasă pentru că profesorii nu vor ţine cursuri şi nu vor pune absenţe astăzi. Cei care vor veni la şcoală vor fi supravegheaţi de cadrele didactice. Gheorghe Câlniceanu, liderul FSLI Gorj, spune că la nivelul unităţilor de învăţământ au fost deja strânse semnături pentru declanşarea grevei generale pe data de 16 noiembrie: „85% dintre membrii noştri de sindicat au declarat că sunt de acord să intre în grevă pe termen nelimitat. Prin această lege, salariile noastre se vor reduce cu 40%”.  Au de pierdut în special dascălii cu vechime, care beneficiază de mai multe sporuri şi indemnizaţii. Câlniceanu mai precizează că au fost eliminate din lege sporuri precum indemnizaţia de rural, salariul de merit, ajutorul de deces, indemnizaţia de conducere sau cea pentru diriginţi: „Legea ar trebui schimbată pentru că prevede nu numai anularea unor sporuri, ci şi amânarea unor investiţii de bază în unităţile de învăţământ”.

Medicii întrerup activitatea două ore

Medicii vor întrerupe activitatea timp de două ore, în semn de solidaritate cu ceilalţi bugetari, după cum declară Valentin Popa, liderul Sanitas Gorj: „Măsurile noastre de protest sunt foarte bine dirijate şi controlate, aşa că pacienţii nu o să aibă de suferit de pe urma grevei”. Activitatea va fi paralizată şi în primării, în consiliile locale, la Direcţia de Finanţe sau la cea de Venituri. Poliţiştii nu au voie să declanşeze grevă, însă aceştia îşi vor desfăşura activitatea purtând o banderolă albă, în semn de solidaritate cu ceilalţi bugetari. Sindicaliştii anunţă că formele de protest nu se opresc aici, pentru că miercuri va fi organizat alt miting în capitală.

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: