Grigoraş atacă noul sezon cu două noutăţi în primul 11

Grigoraş s-a hotărât! După 5 meciuri amicale şi o lună de cantonamente, antrenorul a creionat primul 11 cu care va ataca noul sezon. Doar două noi achiziţii îşi vor face loc în trupa bine sudată de Grigoraş. Rusu îi va lua locul lui Matei în banda dreaptă iar Batin şi-a câştigat tricoul de titular prin evoluţiile din Austria.

La prima vedere, Grigoraş nu va avea prea multe dureri de cap cu alegerea jucătorilor titulari pentru că lotul e aproape neschimbat. Adept al omogenităţii şi continuităţii la o echipă, Grig va face doar două modificări în primul 11 faţă de anul trecut. „Să nu se creadă nimeni titular dinainte, că va rămâne sigur pe bară!”, avertizează totuşi ferm tehnicianul.

Lotul pandurilor

Portar: -aici lupta se dă între tinereţea lui Lazar şi experienţa portughezului Mingote. Momentan Lazar e titularul de drept al postului dar Mingote aşteaptă prima greşeală a neexperimentatului goalkeeper de 19 ani.

Fundaş dreapta: -pentru locul lăsat liber de Matei se bat cu şanse reale Rusu şi Pleaşcă. Primul pare să aibă un avantaj, fiind un jucător foarte apreciat de Grig dar Pleaşcă e mereu capabil de surprize. Accidentarea din Austria îl scoate însă momentan pe Pleaşcă din calculele pentru meciul de la Piatra Neamţ.
Fundaşi centrali: -pentru moment titularii cerţi în centrul apărării sunt Chiricheş şi Viera. Cei doi formează deja un cuplu sudat şi e greu de crezut că tinerii Rada sau Tătaru le pot pune probleme.

Fundaş stânga: -Grecu e omul de bază în banda stângă şi ar putea fi concurat doar de Cardoso pe care tehnicianul l-a folosit totuşi mai avansat în retur. Tânărul Vlad nu poate emite încă pretenţii la titularizare.

Mijlocaş central : -la mijloc se dă cea mai interesantă luptă pentru un loc de titular. Voiculeţ, Nistor, Vranjes sau Cristea ar putea acoperi acest post rezervat de Grigoraş pentru un Xavi de Târgu Jiu, adică omul responsabil cu pasele.
Mijlocaş la închidere: – aici e simplu, locul căpitanului Mihai Pintilii fiind bătut în cuie în ciuda faptului că a jucat doar într-un singur amical din cauza unei accidentări. Tânărul Avramescu îl va suplini la nevoie pe Pintilii.
Mijlocaş stânga: -bosniacul Stojan Vranjes a câştigat lupta pentru acest loc în retur dar acum va avea parte de concurenţă dură după venirea lui Călin Cristea de la Alba Iulia. Nistor sau Cardoso mai  pot acoperi acest post.
Mijlocaş dreapta:- aici nu există niciun semn de întrebare, Băcilă fiind soluţia ideală. Cu Hidişan dispărut din peisaj, Băcilă nu are concurent şi va fi mai mult ca sigur titular la startul sezonului.

Atacant central: -Lemnaru e favoritul lui Grigoraş iar atacantul cumpărat de la U Cluj pentru 80 de mii de euro nu poate lipsi din primul 11. Lemnaru a fost cel mai bun marcator al pandurilor în amicale cu 7 goluri.

Al doilea vârf: -Batin s-a integrat perfect la Pandurii astfel că nu are cum să lipsească din primul 11. Atacantul venit împrumut de la CFR Cluj a înscris şi el de 2 ori în amicale şi formează alături de Lemnaru, unul din cele mai promiţătoare cupluri de atacanţi din liga întâi. În meciurile când va fi nevoit să forţeze victoria Grigoraş îl va trimite în teren din primul minut şi pe Stromajer, pentru ca echipa sa să-şi atace adversarul cu toate „tunurile” din dotare.

Primul 11 la meciul de duminică, contra Ceahlăului:

4-4-2: Lazar – Rusu, Viera, Chiricheş, Grecu – Băcilă, Pintilii, Vranjes, Cristea – Lemnaru, Batin.

4-3-3: Lazar – Rusu, Viera, Chiricheş, Grecu – Nistor, Pintilii, Cristea – Batin, Lemnaru, Stromajer.

MODIFICARE

Liga Profesionistă de Fotbal a modificat uşor programul primei etape a ligii întâi. Astfel meciul Pandurilor de la Piatra Neamţ, programat iniţial vineri de la ora 18.30 în deschiderea etapei a fost mutat duminică de la aceeaşi oră. Mai marii de la ligă s-au gândit că e mai bine să înceapă noul sezon cu un derby şi au pus meciul Rapid – Vaslui vineri de la ora 18.30.

Programul transmisiilor primei etape a ligii întâi:

Vineri, 22 iulie:

Rapid -  Vaslui,  ora 18:30, Digisport

Dinamo – FCM Tg Mureş, 20:20, Antena 1

CS Mioveni – U Cluj, 22:00, Digisport

Sâmbătă 23 iulie:

Voinţa Sibiu – Steaua, 17:00, Digi

Duminică 24 iulie:

Ceahlăul – Pandurii, 18:30, Digi

CFR Cluj – Astra Ploieşti, 21:30 Digi

Luni 25 iulie:

FC Braşov – Gaz Metan Mediaş, 18:30 Digi

Concordia Chiajna – Sportul, 19:00, DolceSport

Petrolul Ploieşti – Oţelul Galaţi, 21:30 Digi

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: