Grigoraș: Nu avem nevoie de o sumă exorbitantă pentru a supravieţui

Un milion de euro, de atâția bani ar avea nevoie echipa de fotbal Pandurii Târgu Jiu ca să supraviețuiască până la anul, spune antrenorul Petre Grigoraș. Jucătorii înregistrează în continuare restanțe la plata salariilor, iar aceste probleme se reflectă și în jocul pe teren, a mai spus tehnicianul. Unii jucători au acceptat să primească anumite sume mai târziu. Mai multe informații legate de problemele financiare ale sportului gorjean, puteți afla în ediția de marți, 30 august, ce va fi difuzată la Accent Tv, de la orele 18.30.

Reporter: Care mai este situația în ceea ce privește plata salariilor jucătorilor de la Pandurii?

Petre Grigoraș: Sunt restanțe, sunt restanțe și la jucători. Sunt mulți nou veniți care au acceptat condiții de austeritate și posibilitatea primirii unor salarii mai târziu. Au făcut până la urmă un gest pentru noi că au venit aici și încearcă să ne ajute, dar am încredere că, totuși, Consiliul Local, primăria, oamenii de afaceri din regiune vor pune umărul la salvarea echipei pentru că situația nu este atât de roz. Într-adevăr sunt probleme. Nu am discutat noi prea mult, nu am făcut noi tam-tam prea mult, am vrut să ne orientăm mai mult spre joc, spre reconstrucția echipei pentru că în vară au plecat 10-12 jucători importanți și a trebuit să facem o reconstrucție.

Rep: Problemele financiare ale clubului afectează activitatea pe teren?

P.G.: În subconștient este imposibil să nu te gândești și la astfel de situații. Marea majoritate dintre ei au familii, au probleme de rezolvat, este clar că pe undeva se gândesc și la astfel de lucruri. Oricare om din țară sau din Târgu Jiu care știe că are un contract își face anumite calcule vis-a-vis de cheltuielile pe care trebuie să le facă, iar atâta timp cât ele nu sunt plătite cât de cât, chiar dacă sunt întârzieri, e normal să te gândești la alte probleme și să-ți pui problema dacă mai rămâi sau nu mai rămâi. Afectează, într-un fel indirect, afectează această activitate. Deocamdată nu este foarte- foarte grav. dar lucrurile pot să se agraveze cât de curând.

Rep: Cei din conducerea CE Oltenia au spus că nu mai finanțează sportul. Directorul Ionel Ilie spunea că trebuie să faceţi show pe teren să vină spectatorii.

P.G.: Da, e foarte frumos din partea tuturor să nu mai sponsorizeze sportul în România și să devenim o țară de schilozi, de ologi, de grași și de sedentari și așa mai departe. Să dispară tot sportul din România, ce rost are să mai facem sport? O țară sănătoasă, nu este așa, nu are nevoie de sport? O țară sănătoasă are nevoie doar de jocuri mecanice, de pariuri sportive, sau altfel de pariuri, de terase, și life is life. Sportul nu înseamnă sănătate. Eu cred că sportul reprezintă și sănătatea unui popor.

Rep.:De câți bani ar avea nevoie clubul pentru a supraviețui anul acesta?

P.G.: Nu cunosc eu amănunte vis-a-vis de toate cheltuielile și datoriile care sunt dar din câte am înțeles de la conducere, de la cei care sunt în măsură, nu este o sumă exorbitantă pentru un club de fotbal ca să reziste cel puțin până la anul. În jur de un milion de euro. Cu banii aceștia cred că se vor rezolva toate problemele. 

Vizualizări: 381

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: