Ionel Ilie: Avertizorul de integritate este impus de CS

Complexul Energetic Oltenia va avea avertizori de integritate. Aceștia se vor ocupa de găsirea salariaților cu probleme de integritate și vor primi și sesizări. Compartimentul de avertizori va fi în directa subordine a Consiliului de Supraveghere, spune directorul CE Oltenia, Ionel Ilie, care a precizat că a făcut și două propuneri pentru un post de avertizor. Este vorba de Aurică Popescu, fost purtător de cuvânt la fosta SNLO și Andrei Bănică, fiul unui cunoscut magistrat. CE Oltenia este societatea care are doi directori cu probleme de integritate, ambii în conducerea societății, Daniel Antonie și Laurențiu Ciobotărică. 

Reporter: Este adevărat că veți face un departament de avertizori de integritate la CE Oltenia?

Ionel Ilie: Averitizorul de integritate este impus de Cosiliul de Supraveghere și va fi în subordinea Consiliului de Supraveghere, nu în subordinea Directoratului. A fost impus de către Consiliul de Supraveghere. Noi am propus două CV-uri. Acest departament va verifica conducători sau angajați ai complexului, care au bube în cap, sunt incompatibili, au probleme cu justiția. Asta înseamnă, ce este integritate.

Rep.: Cine sunt cele două persoane pe care le-ați recomandat?

I.I.: Sunt doi juriști care nu mai aveau loc în schema următoare. Unul de la minerit care se numește Aurică Popescu, am înțeles că nici nu ar prea vrea și unul mai tânăr, Bănică. Nu am nimic nimic cu niciunul dintre ei dacă îi acceptă Consiliul de Supraveghere bine, dacă nu iarăși bine.

Rep.: Vor rămâne amândoi sau va fi doar unul?

I.I.: Consiliul de Supraveghere a spus că vrea mai mulți. Eu le-am spus că nu pot să ofer decât doi la ora actuală. Consiliul de Supraveghere vrea un departament. O să fie doar un compartiment în care deocamdată o să fie doi și dacă o să fie prea multe sesizări și nu o să facă față o să mai angajeze.

Rep.: În ce stadiu sunt procedurile?

I.I.: Am trimis la CS să vedem dacă îi acceptă. Dacă nu îi acceptă mai căutăm alții sau caută dânșii.

Rep.: Aveți informații că sunt salariați care au probleme de integritate?

I.I.: Nu am informații. De asta am semnat o informare pe site-ul companie în care rog pe toți care știu pe cineva că ar fi cu probleme să sesizeze la această căsuță de e-mail, a avertizorilor de integritate. Li s-a promis că li se va ține confidențială identitatea, numai dacă vor să spună ei că vrea să spună cine a declarat lucrul respectiv.

Vizualizări: 3,418

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: