Primarii de la Albeni şi Stejari, pe lista PMP la parlamentare

Listele PMP Gorj pentru alegerile parlamentare vor fi finalizate pe data de 1 septembrie. Potrivit preşedintelui Nicolae Daviţoiu, pe liste se vor afla şi cei doi primari UNPR de la Albeni şi Stejari, care au trecut la PMP în urma fuziunii. Este vorba despre Ionuţ Stan şi Robert Păiuş. Nicolae Daviţoiu nu exclude posibilitatea ca fratele său, Gheorghe Daviţoiu, să fie pe primul loc la Deputaţi.

Rep: Când veţi finaliza listele pentru alegerile parlamentare?    

N.D.: Luni vom vedea care sunt primele opţiuni pentru alegerile parlamentare. În cadrul şedinţei de la începutul acestei săptămâni, i-am anunţat pe membrii că-şi pot depune opţiunile pentru listele de la Camera Deputaţilor şi Senat. Opţiunile se pot depune până pe data de 1 septembrie, iar până pe 15 septembrie vor fi aprobate de către organizaţia centrală, de la Bucureşti.

Rep.: Din primele discuţii, cine va fi pe liste?

N.D.: Pe liste vor fi trecute persoanele cu rezultatele cele mai bune, cu siguranţă vor fi cei doi primari de la Albeni şi de la Stejari. În ceea ce mă priveşte, nu m-am hotărât dacă îmi voi depune sau nu opţiunea. Dacă sunt foarte puţini ofertanţi îmi voi depune şi eu opţiunea, dar numai pentru a fi liste complete, eu voi fi pe un loc neeligibil.

Rep: Câte mandate speraţi să obţineţi?

N.D.: După cum stau lucrurile în momentul de faţă, ne aşteptăm să luăm un parlamentar. Ca şi număr de consilieri suntem a treia forţă, avem 94 de consilieri, faţă de ALDE, care are doar 54. Avem şanse mari, dacă ne vom mobilizăm.

Rep: Domnul Scarlat Iriza a plecat din PMP Gorj din cauză că-l susţineţi pe fratele dumneavoastră. Domnul Gheorghe Daviţoiu va fi pe primul loc?

N.D.: Da, sunt discuţii vechi. Vom vedea în final cum se aprobă şi lista la Bucureşti.

Rep: Domnul Vasile Popeangă, actual deputat?

N.D.: Nu ştiu încă ce opţiune va avea domnul Popeangă pentru că dumnealui e în concediu. Dacă doreşte pe listă va fi trecut şi domnul Liviu Andrei, şi domnul Săvoiu. Toţi care doresc şi care au avut un scor cât de cât bun, vor apărea pe această listă.

Rep.: Cum merge fuziunea cu UNPR?

 N.D.: Fuziunea cu UNPR merge foarte bine, au venit şi noi membrii. Cei de la UNPR s-au integrat foarte bine, au fost nişte mici neînţelegeri, s-au aplanat, orgolii mai vechi, dar în momentul de faţă nu avem probleme în nici o localitate. Domnul Cocină a rămas prim-vicepreşedinte, dar încă nu ştiu ce intenţii are vizavi de alegerile parlamentare. Şi dumnealui a fost în concediu. Urmează să discutăm în aceste zile.

Rep.: La Vladimir s-a lăsat cu scandal, la alegerea viceprimarului. În momentul de faţă, care mai este situaţia?

N.D.: Într-adevăr, aveam un consilier exclus de pe data de 10 august. I-am retras sprijinul politic pentru că primisem o hârtie prin care am fost anunţaţi că era incompatibil fiind angajat la primărie, şofer pe microbuzul şcolar, şi consilier local. Dânsul a votat pentru că nu primise hârtia de la Instituţia Prefectului, dar şi dacă vota celălalt votul era acelaşi lucru. Nu se punea problema de vreo trădare în cadrul partidului. Cei puţin nu vota, pleca din şedinţă. Şi dacă s-ar fi reluat votul rezultatul tot acelaşi era.

Vizualizări: 615

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: