Țuilă: L-aș fi pus pe neamț manager la CEO

Numirea neamțului Klaus Leiders ca director în CE Oltenia îl mulţumeşte pe primarul Florine Ţuilă, de la Cătunele. Acesta a declarat la Radio Infinit că Leiders ar fi trebuit numit director general în compania energetică, fiind dispus să facă chiar și pariu că ar conduce mai bine titanul energetic, și că ar ține cont de problemele comunităților locale afectate de minerit. "Comunitățile sunt ignorate", a spus indignat primarul Țuilă.     

Reporter: Conduceți o comună afectată de minerit. Cum vedeți venirea neamțului Klaus Leiders în funcția de director al Direcției de Strategii și Dezvoltare a CE Oltenia?

Florinel Țuilă: Cred că mai bine vine un neamț dacă noi nu suntem capabili să ne administrăm. Eu, după părerea mea, l-aș fi pus manager general al CEO. Sincer vă spun că nu suntem capabili să ne administrăm țara. Vedeți în ce situație ne aflăm, cu o tensiune permanentă în rândul muncitorilor din CEO, o neglijare totală a problemelor comunităților pentru că până la urmă activitatea CEO este legată direct de comunități. Comunitățile sunt ignorate. Nu avem așteptări de la ce a fost și ce este în prezent. Sperăm în viitor că va fi ceva mai bun.

Rep.: Sunt voci care spun că Leiders nu este capabil pentru funcția respectivă, neavând cunoștințe despre mineritul din zonă. Cum ar putea câștiga simpatia minerilor și a dvs., autoritățile?

F.Ț.: Trebuie să aibă respect. Dacă pornește de la respectul față de comunitate, față de om, față de locul de muncă pe care îl are cred că este mult mai important decât a ne da că avem multe cunoștințe dar de fapt nu știm nimic. Cei care au avut cunoștințe până acum ce au făcut? Au restructurat continuu, au închis în continuu și la ora actuală importăm energie electrică. Și dăm afară oamenii. Oamenilor le plătim șomaj, asistență socială, și noi cumpărăm energie electrică din Occident.

Rep.: Veți merge să discutați cu directorul neamț de la CE Oltenia despre aceste probleme ale comunității locale?

F.Ț.: Fac pariu cu oricine că în orice discuție va fi făcută cu această persoană va fi o discuție mult mai bună decât cu cei care s-au făcut că ne ascultă, dar nu ne-au ascultat. Trebuie și oameni cu mult respect față de noi, de ceilalți. Până la urmă, o spun la supărare. Aștept de trei ani un dialog serios între administrația CEO și primării, pentru că sunt multe probleme pe care încă nu le au rezolvate: redarea în agricultură a terenurilor, la ora actuală nu ne-au inventariat măcar, refacerea drumurilor pe fostele terenuri, acum sunt haldele dar am cerut să facă drum drumurile, poduri peste canalele de preluare a apelor pluviale. Toate aceste lucruri au fost făcute în urmă cu 50 de ani de bătrânii noștri străbunici cu brațele, cu carele. Azi au utilaje și nu vor să facă.  

Vizualizări: 604

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: