Grigoraş: „Sperăm să dispară şi fluierăturile”

Nicăieri nu-i ca acasă, chiar şi când eşti fluierat. Asta au simţit Pandurii la revenirea pe propriul teren după 9 luni de exil. Publicul i-a incurajat cât timp a fost scorul favorabil, i-a fluierat la 1 la 1, dar totul s-a încheiat cu bine după golul de senzaţie al lui Vranjes. Gorjenii sunt convinşi că n-au cum să-l piardă gratis pe bosniac.

Pandurii au fost încurajaţi de aproape 5 mii de fani la primul meci pe teren propriu după o pauză de 9 luni. Cât timp Pandurii au fost la conducere, fanii au încurajat echipa dar la scorul de 1 la 1, nu puţini au fost cei care îi fluierau din ce în ce mai tare pe jucători.

Grigoraş cere armonie

Chiar dacă suporterii nu au fost alături de echipă şi la bine şi la greu după cum ar fi vrut Grigoraş, acesta e convins că e mai bine la Târgu Jiu decât la Severin. „Publicul îl aşteptam dar aşa e în fotbal şi cu fluierături. Trebuie să ne aşteptăm şi la asemenea lucruri. Normal este să-ţi încurajezi echipa până la ultimul fluier al arbitrului, indiferent de rezultat trebuie să vezi şi partea plină a paharului, să vezi o echipă care munceşte, care se dăruieşte pe teren. Nu întotdeauna poţi să câştigi, n-o să câştigăm noi toate meciurile. Dar nici nu pot să mă duc în tribună să le zic „hai vă rog frumos, aplaudaţi-ne”. E cert că e mai bine ca la Severin, sunt mai mulţi, sunt ai noştri şi trebuie să-i acceptăm aşa cum sunt. Sperăm ca prin evoluţiile şi rezultatele noastre să-i atragem cât mai mulţi şi să dispară şi acele fluierături”, spune antrenorul care a avut câteva amintiri neplăcute la Severin unde a fost înjurat copios de câţiva fani la meciul din ultima etapă a sezonului trecut cu Vaslui.

Au dat abonamente...dar către cine ?

Gorjenii se laudă că au vândut peste 4 mii de abonamente în doar două zile! Nu ştiu să spună însă câte au fost date gratis către mineri şi câte au fost cumpărate de fani. Cifra pare colosală pentru o echipă cu un stadion de doar 9.200 de locuri. „Am vândut 4.100 de abonamente şi am mai primit după meciul cu Braşov încă 1.200 de cereri. Nu ştiu exact câte au fost vândute la liber şi câte date la mineri, dar ştiu că s-au distribuit către pensionari 200 de abonamente gratuite. Prioritate la abonamente au avut cei care au deţinut unul şi în sezoanele trecute”, spune vicele Viorel Temelescu.

Vranjes încotro ?

Cel mai meditizat jucător al pandurilor este bosniacul Stojan Vranjes. Acesta este dorit de mai multe cluburi iar Pandurii l-ar putea pierde chiar gratis! Bosniacul a pus la cale un plan diabolic cu impresarul său Zvonko Milojkovic pentru a fi declarat liber de contract şi a semna cu o echipă puternică. Astfel Vranjes ar încasa bani grei şi la semnătură şi un contract incomparabil mai mare ca la Pandurii. Pe ce bazează planul lui Zvonko? Impresarul fotbalistului bosniac vrea să se folosească de o lacună a contractului pe care mijlocaşul îl are încheiat cu gorjenii. UEFA obligă cluburile ca înţelegerile cu fotbaliştii străini să fie redactate şi în limba maternă a jucătorului respectiv sau să poarte parafa unui cabinet de traduceri. Or, contractul lui Vranjes nu îndeplineşte aceste condiţii. Ruşii de la FC Krasnodar îl aşteaptă cu braţele deschise pe Stojan. Acolo joacă şi fratele acestuia mai mic, Ognjen Vranjes. "Da, îl cunosc foarte bine pe Vranjes. Îl vreau la Krasnodar. L-am urmărit la meciurile din Antalya, e un jucător foarte bun, şutează bine cu piciorul stâng, are o bună mentalitate. M-am interesat despre el şi la fratele lui, care joacă la noi. Sunt convins că va fi un transfer extraordinar” a spus pentru Prosport, antrenorul ruşilor, Slavoljub Muslin. Steaua şi Rapid sunt echipele mari din liga întâi care îl vor şi ele pe Vranjes. Gratis, dacă se poate, evident.

"Preţul pe care îl vom cere pe Vranjes cred că este pe undeva pe la 1 milion de euro. Noi suntem dispuşi să discutăm cu oricine, mai ales că am avut o colaborare bună cu Steaua"

Eugen Pîrvulescu, preşedinte executiv Pandurii.

"Vranjes nu va mai rămâne la Pandurii. Îi mulţumesc lui Gigi că îl vrea la Steaua, dar nu trebuie să facem un capăt de ţară din acest lucru. Doar nu îl vrea Barcelona! Jucătorul a plecat acum acasă, în Bosnia”       

Zvonko Milojkovic, impresar

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: