Gruescu: Cinci mandate pentru un primar e mult

Primarul Ion Gruescu de la Negomir se gândeşte serios să nu mai candideze la alegerile din 2016. Aflat pe finalul celui de-al cincilea mandat, edilul spune că vrea să petreacă mai mult timp cu familia, pe care a neglijat-o în ultimele două decenii. Pe de altă parte, primarul se teme să nu devină şomer, asta pentru că încă nu îndeplineşte condiţiile de pensionare. Gruescu a precizat că va discuta cu soţia şi copiii săi şi că dorinţa lor va cântări mult în decizia pe care o va lua.

Reporter: Veţi mai candida la alegerile din 2016 la primăria Negomir?

Ion Gruescu: Ca să fiu sincer, mă mai gândesc, mai cuget. Sunt la o vârstă când stau şi gândesc mai mult, ca neamţul, măsor de cinci ori şi tai o dată. Mă gândesc şi la lucrul acesta că, totuşi, cinci mandate pentru un primar e mult. Sunt de 20 de ani primar, sunt mulţi pentru cine se chinuieşte. Mă gândesc şi la faptul că n-am simţit cum mi-au crescut copiii. Când aveau nevoie de mine cel mai mult nu ne întâlneam nici două săptămâni, îi lăsam culcaţi şi îi găseam culcaţi. Constat cu tristeţe acum că şi cu nepoţii se întâmplă la fel. Mi-aş dori să fiu mai mult lângă ei şi nu am timpul necesar. Nu mai vorbesc de soţie, pe care am necăjit-o cel mai mult. Am chinuit-o pur şi simplu. Ea s-a ocupat de tot, de gospodărie.

Rep.: Să înţelegem că vă gândiţi să nu mai candidaţi? De ce depinde decizia finală?

I.G.: Mă voi consulta şi cu familia, să vedem. Mai am câteva lucruri de îndeplinit, să văd dacă reuşesc să le îndeplinesc până la sfârşitul mandatului. Mai sunt câteva lucruri, pentru că din păcate eu mă aşteptam ca bugetele să fie din ce în ce mai bune, mai mari, dar nu este aşa. Banii sunt din ce în ce mai puţini, lumea s-a învăţat să faci lucruri cât mai multe. Generaţiile s-au schimbat. Ăstea sunt lucrurile care mă fac să mă mai gândesc şi problemele cu proiectele. Am făcut foarte multe lucruri în comună. Am luat de la zero, dar am două proiecte europene acum să vedem cum reuşim să le implementăm, dacă reuşim să le ducem până la capăt. Având în vedere situaţia, vârsta, ar trebui să mai candidez, să mă mai duc un mandat ca să ies la pensie, să nu rămân şomer, dar mă consult cu familia, cu băieţii şi soţia, ei vor avea un cuvânt foarte greu de data aceasta. 90% va depinde de dorinţa lor.

Rep.: În situaţia în care nu veţi candida din nou la funcţia de primar, pe cine aţi propune de la PSD în locul dvs.?

I.G.: S-ar putea să candidez, aşa că, luând aspectul acesta că nu aş candida, da, am un om pregătit în care am încredere, care va duce la bun sfârşit lucrurile. Altfel... Eu trăiesc aici, în comunitate, şi mi-ar grăbi sfârşitul. Aş vrea să văd în continuare un om care ştie, care are forşă, putere, care este serios, care are habar. E foarte complicat la primărie, dacă vrei să faci treabă.        

Vizualizări: 262

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: