Roşca: Federaţia "Univers" înseamnă Ciurel, Ruşeţ, Căldăruşe şi Marciuc

Sindicatul salariaţilor de la cariera Roşiuţa ar putea reveni în Federaţia Naţională Mine Energie (FNME). Liderul sindicatului, Nelu Roşca, spune că se gândeşte serios să retragă sindicatul din Federaţia Univers. Sindicalistul a spus că nu se mai regăseşte în Federaţia Univers, care, în opinia sa, este condusă de Laurenţiu Ciurel, Ion Ruşeţ, Gabriel Căldăruşe, Aurel Nanu Mic şi Adrian Marciuc.    

Reporter: Liderul sindical de la cariera Lupoaia, Nicolae Bădiţa, ia în considerare afilierea la Federaţia Naţională Mine Energie. V-aţi gândit la o asemenea posibilitate?

Nelu Roşca: Colegii de la FNME sunt singurii care se mai luptă pentru drepturile salariaţilor cu adevărat, aşa cum au fost ei surghiuniţi. Şi prin chestiunea asta înţeleg că am lucruri în comun cu ei. În ceea ce priveşte Federaţia Univers, întrebaţi-i, în ultimele 5 luni nu ne-am întâlnit nici măcar să luăm în analiză sau în discuţie problemele de la nivelul complexului, dar să luăm decizii sau să facem întâmpinări la conducere. Universul la Gorj înseamnă de fapt Ciurel, Ruşeţ, Căldăruşe, Nanu Mic şi Marciuc. Cum să mă regăsesc într-o organizaţie de acest tip care face căprării în sensul ăsta.

Rep.: La ce vă referiţi când spuneţi că fac căprării?

N.R.: Univers, deşi are 14 organizaţii sindicale de la nivelul CEO afiliate, ei sunt doar cinci inşi care se întâlnesc şi iau decizii fără să consulte pe ceilalţi sindicalişti. Întrebaţi toate celelalte organizaţii, pe domnul Bădiţa, când s-au întâlnit ca să aibă discuţii cu privire la problemele salariaţilor? Şi atunci, cu cei de la FNME, văzând că sunt persoane active, am colaborat împreună şi am înaintat documente în sensul obţinerii drepturilor salariaţilor.

Rep.: Când luaţi o decizie cu privire la afilierea la FNME?

N.R.: Este prematur. Am în discuţie, în analiză. Este un atribut al consiliului de coordonare al Sindicatului Liber Cariera Roşiuţa şi în prima şedinţă vom lua această decizie. Voi vedea, nu pot să hotărăsc de unul singur, ci organul căruia îi este atribuit acest lucru în statut.

Rep.: Înseamnă că este o variantă ieşirea din Univers?!

N.R.: Este, pentru că nu pot să mă regăsesc, atâta timp cât ei fac jocurile administraţiei şi eu nu pot să mă consult, să-mi reprezint oamenii. Au stabilit cu mine 10 tone în comisia mixtă sau au stabilit cu Căldăruşe şi cu Nanu Mic în birou la domnul Ciurel?

Rep.: Aţi avut vreo discuţie în ultima perioadă cu Marin Condescu?

N.R.: Nu. Cu Marin Condescu nu am discutat şi nu l-am văzut de la Consiliul de la Petroşani care a fost în ianuarie 2014.

caldaruse_marciuc_rosca

Vizualizări: 204

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: