Staicu vrea să ajungă subprefect sau „chiar mai sus”

Eugeniu Staicu este încă un liberal care îşi doreşte funcţia de prefect sau subprefect, după ce a pierdut conducerea PNL Rovinari. În PNL Gorj este o modă să fie promise aceste funcţii. Până acum au fost vehiculate numele lui Octavian Lupulescu, Victor Banţa, Virgil Drăguşin sau Marcel Iacobescu. Staicu a spus într-un interviu la Radio Infinit că nu mai este interesat de politică, ci de administraţie.

Reporter: Veţi intra în sondaj pentru a fi candidatul PNL la Primăria Rovinari?

Eugeniu Staicu: Îmi voi duce mandatul de consilier până la capăt, dacă mă vor lăsa. Nu voi intra în nici un fel de evaluare la nivel local, dar voi ajuta partidul cu experienţa mea în administraţie locală de aproape 20 de ani. Experienţa mea o voi oferi partidului necondiţionat, dar dacă vor ajunge la o concluzie că pot să ajut partidul şi din alte funcţii, dar nu la nivel local, poate un subprefect sau o altă funcţie politică sau de ce nu chiar mai sus, oricând voi răspunde prezent. Dacă partidul consideră că am experienţă suficientă şi o am, fără nici un fel de falsă modestie, voi fi interesat de funcţii de acest gen, voi răspunde „Da” unor eventuale solicitări.

Rep.: Păreaţi cel mai bine plasat candidat al PNL la Rovinari, de ce renunţaţi?

E.S.: Au hotărât să-l susţină pe domnul Chivu, nu putem să ştim ce e în spatele acelei hotărâri. Probabil, Chivu şi-a luat angajamentul că va candida la anul din partea liberalilor. Abia după aceea a realizat gafa de a fi exclus din UNPR şi a început s-o dea la întors, că nu ştie dacă va mai candida la anul, dacă realizează ceva în 9 luni de interimat.

Rep.: Credeţi că domnul Chivu va fi susţinut de PNL?

E.S.: Este posibil să se fi avut în vedere o eventuală ruptură în cadrul alianţei de la Bucureşti, adică UNPR să dorească să formeze un alt guvern cu PNL, noi de la nivel local nu ştim prea multe despre asta şi va trebui să mergem pe mâna celor de la Bucureşti pentru că ştiu mai multe detalii. Probabil, că în spatele susţinerii unui minoritar uneperist, cu numai trei voturi în cadrul Consiliului, să fie ceva de care noi nu avem cunoştinţă.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: