Grupul chinezilor de la Rovinari,pus din nou în așteptare

Investiția chinezilor la Rovinari este pusă în așteptare. În primă fază, oficialii companiei din China sunt așteptați la negocieri cu statul român, dar și Directoratul Complexului Energetic Oltenia așteaptă, de cealaltă parte, să îi fie validat mandatul de negociere. Până acum, Consiliul de Supraveghere nu a făcut acest lucru și niciun reprezentant al companiei din Gorj nu poate merge la discuții cu partea chineză.

Sorin Boza, managerul CEO, a declarat, la Tele3, că nici până acum Consiliul de Supraveghere nu a reușit să valideze mandatul de negociere privind investiția pe care o au în plan chinezii pentru grupul de la Termocentrala Rovinari.

Mandatul de negociere ar urma să fie validat în următoarea ședință a Consiliului de Supraveghere: „Noi am pregătit mandatul de negociere. Așteptăm partenerul chinez să vină în România. Acest grup de 600 de MW, de la Rovinari, este prins în Strategia Națională și se va realiza dacă se va ajunge la un win-win pentru CEO. Din păcate, Consiliul de Supraveghere nu a validat încă acest mandat. Așteptăm să fie validat mandatul Directoratului și să dăm acest mandat comisiei de negociere ca să poată discuta cu partenerul chinez”.

Investiția are o valoare de un miliard de euro și a fost anunțată de mai bine de șapte ani. Prevede un nou grup la Rovinari, ce ar putea deveni funcțional abia peste patru ani, dar până acum nu a fost semnat nici acordul acționarilor și nici contractele de superficie și furnizare de cărbune.

Vizualizări: 1,340

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: