Gulaș de ciuperci pentru post

Gulaşul e un fel de mâncare care presupune multă carne dar există şi o variantă de post. Gulaşul fără carne se poate face cu ciuperci şi este la fel de gustos.

Pentru această rețetă de gulaş de post veți avea nevoie de ciupercile preferate, pot fi şi amestecate de mai multe feluri şi de condimente.

Ingrediente: 600 g mix de ciuperci: champignon, hribi congelate şi ghebe congelate, un caţel de usturoi, un fir mic de rozmarin, un fir mic de cimbru, cinci fire de pătrunjel, o lingură de ulei, sare şi piper negru.

Pentru a prepara sosul, veți avea nevoie de: un ardei roşu, gras sau kapia, o jumătate de ceapă mică , un căţel de usturoi,o linguriţă cu vârf de boia de ardei dulce, o linguriţă cu vârf de pastă de roşii, o linguriţă de oţet balsamic, o lingură de zahăr şi o lingură de ulei.

Mod de preparare: Dacă folosiţi ciuperci congelate începeti cu ele. Le puneţi într-o tigaie largă, la foc mediu şi le lăsaţi până sunt decongelate complet. Strecuraţi sucul lăsat de ciuperci, presând bine pe ciuperci şi reţineti separat ciupercile şi sucul lăsat.

Măsurati sucul lăsat de ciuperci şi completaţi cu apă dacă e cazul astfel încât să aveţi 300 ml lichid. Într-o oală incingeţi uleiul şi adăugaţi ceapa tocată, usturoiul felii groase şi ardeiul curăţat tăiat bucăţi.

Se soteaza împreună 5 minute, până ceapa se înmoaie un pic şi se pun şi ciupercile. Se adaugă pasta de roşii şi oţetul balsamic şi se sotează împreună înca un minut. Se trage oala de pe foc, se adaugă boiaua şi zahărul şi se amestecă bine. Se stinge cu lichidul de la ciuperci şi se condimentează cu puţina sare.

Dacă nu aţi folosit ciuperci congelate folositi 300 ml apă. Se fierbe la foc mic, timp de 25 de minute. Se mixeză sosul în blender şi apoi se trece printr-o sită fină.

Într-o cratiţă mai largă încingeti uleiul şi adaugaţi ciupercile. Se sotează la foc mare până încep să se rumenească. Se adaugă usturoiul tăiat felii, firele de verdeaţă, puţină sare şi piper negru şi se sotează încă un minut.

Se adauga apoi sosul gulaş şi se fierbe cu capac timp de 10 minute. Se drege gulaşul de sare şi se adauga pătrunjel tocat.

Vizualizări: 1,309

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: