Guvern: Crearea CE Oltenia nu aduce disponibilizări

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean, a motivat decizia de miercuri prin faptul că două companii ce vor concentra resursele a câtorva mai mici vor fi suficient de puternice pentru a se constitui în actori importanţi pe piaţa internaţională a energiei.

"În prezent, nu există în România companii de electricitate pe bază de huilă şi lignit care să fie suficient de mari pentru a putea participa la proiecte regionale şi internaţionale în beneficiul pieţei din România. Două companii de această mărime vor permite dezvoltarea cu succes a acestor tipuri de proiecte. Guvernul îşi propune să înfiinţeze două companii integrate care să aibă o cotă de piaţă suficientă pentru a activa cu succes pe o piaţă regională competitivă", a declarat Ioana Muntean.


Complexul Energetic Oltenia se va axa pe exploatarea lignitului şi se va înfiinţa prin fuzionarea Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO), Complexul Energetic Turceni, Complexul Energetic Craiova şi Complexul Energetic Rovinari. "Prin crearea noilor entităţi juridice, nu se realizează disponibilizări de personal. Finalizarea reorganizării se va face după obţinerea deciziei de autorizare a concentrării economice de la Consiliul Concurenţei", a conchis purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Vizualizări: 91

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: