Guvernul Ciucă a primit votul parlamentului

Guvernul condus de Nicolae Ciucă a trecut joi, 25 noiembrie, de votul de învestitură din cadrul Parlamentului României. 318 parlamentari au votat „pentru”, iar 126 „împotrivă”.

Cu o zi înainte, toți miniștrii propuși de Guvern și susținuți de alianța PNL-PSD-UDMR și minorități au primit aviz pozitiv în comisiile de specialitate. Înaintea votului din plen, liderii coaliției au semnat un acord politic care stă la baza alianței. Semnarea acordului s-a făcut fără presă.

La ora 15.00, noii miniștri vor depune jurământul. „În nume personal doresc să mulțumesc tuturor celor care ne-au acordat votul de încredere. Doresc să mulțumesc și celor care nu ni l-au acord. Cred că e foarte important, atât pentru noii membri ai guvernului cât și pentru dvs, toți membrii parlamentului să știți că am înțeles din tot ceea ce ați exprimat că ne-am asumat o răspundere foarte mare. Am înțeles și recomandările din opoziție. Suntem un guvern al României și vom face tot ce e posibil să avem în centrul atenției noastre cetățeanul român”, a declarat premierul Nicolae Ciucă după anunțarea rezultatului de la vot.

Vizualizări: 752

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: