Miruță, pe urma banilor plătiți de CE Oltenia

Deputatul USR Gorj, Radu Miruță, vrea să știe ce se întâmplă cu sutele de milioane de euro pe care Complexul Energetic Oltenia le plătește anual pentru certificatele de carbon.

“De câțiva ani, companiile producătoare de energie pe bază de cărbune sunt îngenunchiate de plata certificatelor de Carbon, în special Complexul Energetic Oltenia care dublează prețul energiei produse prin adaugărea costurilor acestor certificate achizitionate an de an.

Conform OUG 115/2011, Romania vinde aceste certificate atribuite tarii noastre la nivelul Uniunii Europene și incaseaza niste bani pe care ii distribuie Ministerului Energiei, Ministerului Mediului fix cu scopul de a implementa masuri financiare în favoarea sectoarelor afectate din cauza costurilor indirecte care sunt suportate și transferate în costul energiei electrice”, a transmis Radu Miruță.

CE Oltenia a plătit de la înființare peste un miliard de euro pentru certificatele aferente emisiilor de gaze cu efect de seră, așa-numitele certificate de carbon.

Vizualizări: 1,559

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: