Guvernul dă bani pentru repatrierea lui Brâncuşi

Guvernul condus de Victor Ponta a alocat ieri suma de 90.000 de lei pentru a încheia un contract de asistenţă judiciară cu o firmă franceză de avocatură, firmă care va face la Paris demersurile legale, pe cale civilă, pentru repatrierea osemintelor lui Constantin Brâncuşi.

Suma a fost aprobată în cadrul unui Memorandum intitulat „Unele măsuri pentru repatrierea osemintelor sculptorului Constantin Brâncuşi”, cheltuielile urmând să fie suportate de la Secretariatul General al Guvernului. Demersul de ieri este o consecinţă a promisiunilor pe care Ponta le-a făcut anul trecut la Târgu Jiu, când, în campanie electorală fiind, a promis că va susţine demersurile iniţiate de Laurian Stănchescu în acest sens. La începutul primăverii Stănchescu a intrat în conflict cu autorităţile locale de la Târgu Jiu, care nu susţin repatrierea osemintelor marelui artist.

Ulterior Stănchescu s-a plâns public de faptul că şi Guvernul l-ar fi abandonat în demersurile sale, însă, mai apoi, acesta a primit semnale pozitive din partea lui Victor Ponta. Ieri Stănchescu a fost foarte bucuros că premierul şi-a onorat promisiunea respectivă, mai ales că avocaţii de la Paris aşteptau un răspuns din partea Bucureştiului. „M-au sunat cei de la Secretariatul General al Guvernului şi mi-au comunicat de dimineaţă că în şedinţa de Guvern va fi suspus aprobării un astfel de Memorandum. Mi s-a cerut să comunic reprezentanţilor firmei de avocatură de la Paris că suma respectivă este aprobată, ceea ce nu poate decât să mă bucure. Intenţionam să duc pe mai departe şi de unul singur aceste demersuri, dar cu o astfel de implicare a premierului cred că avem şanse mai mari de reuşită”, afirmă Stănchescu.

Vizualizări: 205

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: