Guvernul Dăncilă a trecut de votul parlamentului

Guvernul condus de Viorica Dăncilă a fost învestit de către Parlament, luni, cu 282 de voturi favorabile, 136 de voturi „împotrivă” şi o abţinere. O primă veste proastă ar fi revenirea la impozitarea progresivă, pe care noul ministru de Finanțe nu o exclude. „Nu exclud revenirea la impozitarea progresivă, dacă are o logică. Nu se aplică dacă nu este mai bună pentru români. Nu voi aplica niciodată ceva care să fie contestat de mediul de afaceri, de simpli contribuabili”, a afirmat Eugen Teodorovici, după audieri.

Dăncilă a promis salariu minim de 300 de euro până în 2020, creșterea punctului de pensie, nicio taxă nouă, dar și sute de noi kilometri de autostradă și linii de cale ferată.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni, după votul de încredere acordat de Parlament Guvernului Dăncilă, că are încredere că acesta va rămâne în funcţie până la finalul mandatului din 2020, iar premierul va prezenta periodic evaluări ale stadiului de implementare a programului de guvernare. (A.A.)

Vizualizări: 358

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: