Guvernul face „listă neagră” a firmelor! Ce interdicţii vor avea!

Ministrul Fondurilor Europene Cristian Ghinea ia în calcul interzicerea de la licitații ale unor firme care au fraudat statul, scrie news.ro.

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a declarat duminică, la Digi 24, că în Guvern se analizează posibilitatea introducerii unei "liste negre" a firmelor care au prejudiciat statul și care nu ar mai avea dreptul să participe la licitații publice. "Am avut o discuție cu președintele Agenției de Achiziții Publice. Cred că soluția la care trebuie să recurgem este să facem aceste «liste negre»  cu firme care au fraudat statul și care nu ar mai trebui să fie primite la licitații, doar că din punct de vedere juridic este contestabil", a spus ministrul.

Analize

Ghinea a explicat că ar putea apărea contestații din două direcții: de la Consiliul Concurenței, care ar putea decide că măsura este neconcurențială, și din instanță. Tocmai de aceea, a prezentat această idee la nivelul Guvernului, unde se fac acum analize. "Este o situație atât de gravă încât să recurgem la aceste măsuri care sunt, într-adevăr, extraordinare? Răspunsul meu este da. (...) Am avut o discuție la nivel de Guvern și a urmat să fie analizate soluțiile tehnice și juridice", a adăugat Ghinea.

Cristian Ghinea a declarat că unele proiecte europene, cum ar fi cele din domeniul Mediului, ar fi fost întârziate pentru că apropiați al lui Sebastian Ghiță din diverse instituții ar fi încercat să introducă "nevoi fictive" de sisteme IT, iar Comisia Europeană a blocat proiectul, realizând inutilitatea investiției.

Vizualizări: 303

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: